Vil du la ham fotografere deg naken på en isbre?

Spencer Tunick stiller opp for Greenpeace.

(Dagbladet.no): Den amerikanske fotografen Spencer Tunick søker etter flere hundre frivillige som vil posere nakne på en isbre i Sveits. Bildene skal brukes i en Greenpeace-kampanje.

- Hvorfor gjør Greenpeace dette?

- Vi håper å få folk til å engasjere seg. Dette er en anledning til å skape følelser rundt det faktum at isbreen forsvinner, og til å skape kontakt mellom klima og mennesker, sier Markus Alleman, prosjektsansvarlig i Greenpeace Sveits, til Dagbladet.no.

- På den aktuelle isbreen ser du faktisk spor av global oppvarming, isbreen gikk tilbake 60 meter bare i fjor. Dette er en veldig viktig periode der avgjørelser om klimaet må bli tatt. Vi har nok fakta på bordet til å ta affære, men trenger også presset og engasjementet fra folket, forteller han.

Iskaldt

Spencer Tunick har blitt berømt for fotograferingen av nakne menneskemengder i byer som London, Buenos Aires, Wien og Amsterdam. Svimlende 18 000 mennesker stilte opp i Mexico City.

Fotoseansene foregår grytidlig om morgenen, og alle Tunicks modeller stiller opp gratis.

Nå skal modellene i tillegg posere i iskalde omgivelser:

NAKENREKORD: Spencer Tunick fikk samlet hele 18 000 mennesker på hovedplassen - zócaloen - i Mexico City. Foto: REUTERS/SCANPIX
NAKENREKORD: Spencer Tunick fikk samlet hele 18 000 mennesker på hovedplassen - zócaloen - i Mexico City. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Folk vil bevare klærne på helt til Spencer sier at vi skal starte. Etter det tar folk raskt av seg klærne. Vi jobber med forskjellige metoder for at modellene skal holde varmen, blant annet et ullunderlag på breen, eller badstusko, forteller Alleman.

Stiller selv

Fotoseansen vil etter planen foregå 18. og 19. august. Den første dagen vil fotograferingen foregå ved siden av isbreen. Til det stuntet trengs bortimot 400 mennesker. Den andre dagen er for isbaderne. Da vil Tunick fotografere klimamodellene isbreen.

- Da er vi glade om 50 stiller, men kan ta imot opp til 200, sier Alleman.

- Vil du stille opp selv?

- Ja, hvis jobben min tillater det. Jeg var med i Amsterdam og hadde det veldig moro. Jeg skammet meg overhodet ikke, det var en god erfaring.

Vil du være med i Sveits, kan du registrere deg her.

LES OGSÅ:

I AMSTERDAM: Spencer Tunick fotografert under fotoseansen i Amsterdam tidligere i sommer. Med klærne på.
PIKENE PÅ BROEN: I juni fotograferte Spencer Tunick menneskemengder i Amsterdam. - Men han fotograferer også mindre grupper, forteller Markus Alleman til Dagbladet.no.