Vil du lese om et esel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antologien er en tradisjonsrik sjanger, oppstått av forskertrang og samlerglede. Den kan inneholde noveller og/eller dikt fra et spesielt miljø, som surrealister, beatdiktere, japanske science-fictionforfattere, gamle russere og unge nordmenn.

Eller krimnoveller, erotiske historier, fantastiske fortellinger, eventyr fra hele verden, noveller fra et land eller en by og så videre. Barna får samlinger om bamser, hekser, drager, dinosaurer, dokker og troll. Dikt for gutta, dikt for jentene, dikt på reise, dikt på kafé, dikt om erotikk, dikt om sorg, dikt om fugler, moderne poesi, haikudikt, sonetter; slike antologier fins det haugevis av.

Disse bøkene speiler sitt tema enten i bredden eller gjennom et tidsrom. De likner en slags idéhistoriske undersøkelser som enten setter nærlys på et fenomen eller som gransker hvordan det er kommet til uttrykk gjennom tidene.

Det skal en viss fantasi til for å overraske på dette markedet. Likevel går det an, som når entusiasten Alf Kjetil Walgermo utgir boka «Eselhistorier - bakspark fra verdenslitteraturen» (Dinamo). Walgermo har den porsjon galskap og ukuelig tro på sitt prosjekt som skal til for å lage en virkelig original antologi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer