Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil du på musikkfest?

Alarm - på vegne av vanvittig mange! Musikkprisen deles nemlig ut etter stemmer fra publikum. Nå kan du vinne en mengde plater og billetter til festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delta i vår Alarm-konkurranse og vinn plater og billetter.

Alarm-prisen kom som en utfordrer til spellemannsprisen i fjor, satt i scene av folk fra norsk musikkliv. Deriblant initiativtager Svein Bjørge i Playground Music.

- Jeg følte det var et vakum for en pris og en fest for det genuint musikkinteresserte publikum, de som kjøper plater, forteller Bjørge.

Og de vil gjerne ha hjelp fra publikum. Gangen i utvelgelsen av norges beste musikere fra forrige år, forgår som følger: De nominerte blir valgt ut av nærmere 90 musikkjournalister, deretter skal både journalistene og publikum stemme på de utvalgte, som teller 50 prosent hver.

- Det var viktig at publikum skulle få si sin mening. Vi foretar avstemmingen på en måte som ingen andre gjør.

Til nå har nå omtrent 50 000 stemt på sine favorittband på Alarms hjemmesider, og det er ennå noen dager igjen å avgjøre det hele på.

Kampen er i gang

Hvem som sanker mest stemmer avsløres på Rockefeller på lørdag. Men på hjemmesidene til Alarm kan man allerede nå følge publikums stemmer.

I kategorien «pop» er det ganske jevnt mellom Röyksopp, Kings Of Convenience og Lano Places, mens Kaizers Orchestra har dratt fra de andre både i kategorien «rock» og som årets Liveband. Det samme gjelder Dimmu Borgir av «metal»-banda.

Aller fremst i kappløpet finner vi Jaga Jazzist i «jazz»-kategorien, som har fått over 60 prosent av stemmene. Blant rapperne er det litt mer spenning, Klovner i kamp of Warlocks ligger begge godt an. Det gjør også Röyksopp og Xploding PlastiX i kategorien «house/tekno».

Röyksopp er nominert i hele tre kategorier, og ligger godt an i alle, også med «Eple» som «Årets låt».

- Mange er innom for å følge barometerne på hjemmesiden vår, men selv om publikumsstemmene leder en vei, kan det forandre seg når journalistenes stemmer telles opp. Det er et overraskelsesmoment på lørdag.

Konsert på kjøpet

I tillegg blir det etter kåringen, ca klokka halv elleve, en storkonsert med nærmere 25 norske band fordelt på fem scener.

- Det blir innslag under utdelinga. Det er et show, og det skal skje ting som du ikke har sett på en scene før. Artistene som skal spille på konserten etterpå er en blanding av nominerte og artister vi tror vil gjøre seg bemerket dette året.

Og kanskje får du se artister som har vunnet en pris tidligere på kvelden. Amulet, Lano Places, Sondre Lerche, Warlocks og JR Ewing er alle både nominerte og spilleklare.

- Dørene åpner klokka åtte, men jeg tror det kommer til å være fullt ganske tidlig. I fjor måtte vi stenge dørene midt i utdelinga. Så jeg tror det lønner seg å være tidlig, anbefaler Bjørge til slutt.

Konkurranse

I anledning prisutdelingen deler vi ut en haug med plater av de nominerte artistene. I tillegg til billetter til Alarm-utdelingen på Rockefeller på lørdag.

Svar på spørsmål om Alarm-prisen og artistene i vår Alarm-konkurranse og vinn plater og billetter.

Vinnerne trekkes fredag 1. februar klokka 15.00. Les om de nominerte i artikkelen Ompa-alarm

Du kan lese mer om de nominerte, de som skal spille og hvordan du kan stemme på hjemmesidene til Alarm

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!