Vil du være på «Dag»- soundtracket i Europa?

TV-serieskaperne vil bytte ut originalmusikken med norske band når serien skal vises i utlandet. Se hvordan du sender inn dine låter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-serieskaperne har et problem når «Dag» i løpet av kort tid skal sendes ut til TV-kanaler som skal vise den i England, Belgia, Luxemburg, Nederland, Sveits, Frankrike og Portugal.

Musikken i serien, med artister som Warren Zevon, 16 Horsepower, Violent Femmes og Ricki Lee Jones, er bare klarert for bruk i Norge. Det finnes verken tid eller penger til å skaffe rettigheter for de nye landene som har kjøpt serien.

Derfor vil regissør Øystein Karlsen bytte ut de amerikanske låtene med musikk fra norske artister og band som kunne tenke seg å få spredd låtene til et utenlandsk publikum.

Vinn-vinn - Når vi som kommer fra et lite land som Norge tar kontakt med de internasjonale plateselskapene for å klarere låter kan det ta måneder før vi i det hele tatt får svar. Nå har vi en deadline på to måneder på å levere serien til de utenlandske TV-kanalene, sier Karlsen.

- Men vi synes det er superkult å kunne pushe norsk musikk på denne måten og ser derfor på det som en vinn-vinn-situasjon, sier han.

Han oppfordrer norske artister til å sende to låter de mener kunne passe i TV-serien, til e-postadressen musikk@kamerakameratene.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer