Vil du være redaktør?

Brukerdeltakelse på nett når nye høyder.

(Dagbladet.no): Har du irritert deg over at nettavisene slår opp saker du ikke synes er viktige? Nå kan du selv remikse nyhetsbildet slik at sakene du synes er viktigst, blir hovedoppslag. Du kan også redigere saker som har stått i andre aviser, bygge de ut og legge på bilder.

Blink Lokal, som prøvelanseres i dag, kan du fråtse i artikler fra alle de største nettavisene i Norge. Finner du fortsatt ikke noe interessant, kan du bruke saker fra norske bloggere. Eller du kan skrive saken selv.

De største først

I første omgang lanseres tjenesten for de største byene i Norge: Oslo, Trondheim, Bergen, Bodø, Tromsø, Stavanger, Sandnes, Porsgrunn, Drammen, Kristiansand og Fredrikstad. Flere steder vil bli lagt til fortløpende.

Det nye er at det er brukerne som er redaktører. De sakene som har fått flest anbefalinger av brukerne vises først på siden. Saker der brukerne har bidratt med bilde eller ved å redigere artikkelen, eller skrive den selv løftes også frem. Brukere som bidrar på artiklene, blir kreditert med bilde på selve artikkelen. Derfor må du også være registrert for å delta.

Som alle andre brukeskapte tjenester på Dagbladet.no og Blink.no, vil innholdet bli overvåket av ansatte og moderatorer.

Skriver mediehistorie
Dagbladet.no skriver mediehistorie med lanseringen av den nye tjenesten. Aldri har leserne fått så mye makt over innholdet som nå. Tjenesten er en blanding av en sosial bokmerketjeneste, blogg, nyhetsagent, nettavis og wiki. Vi kjenner ikke til noen liknende tjenester i verden.

De viktigste milepælene i utviklingen av brukerskapt journalistikk i Norge:

2001: Dagbladet.no lanserer nettsamfunnet Blink som første norske nettavis.
2003: Dagbladet.no starter som første norske avis webloghotell.
2005: VG Nett lanserer Lesernes VG med profesjonell presentasjon av brukerskapt innhold på sin forside.
2007: ABC Nyheter lanserer den første nettavisa med fokus på brukerskapt innhold.
2007: Dagbladet.no lanserer Reisetips.no som samler leserbilder, lesertips og geografi.
2007: Dagbladet.no lanserer Lokal og lar folk redigere lokale nyheter og skrive nyheter selv.

Vil du være redaktør?
Vil du være redaktør?