Vil du vite hvordan du blir morsom?

Hollywood-yndlingen Michael Cera røper hemmeligheten overfor Dagbladet under filmfestivalen i Haugesund.

MOROMANN: Komikometen Michael Cera må bekjempe syv onde ekskjærester i sin nye film. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
MOROMANN: Komikometen Michael Cera må bekjempe syv onde ekskjærester i sin nye film. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| Haugesund (Dagbladet):

Handlingen i Hollywood-stjerneskuddets seineste film, «Scott Pilgrim vs. The World», er årets kanskje aller mest absurde:

For å vinne sin nye flammes gunst må han bekjempe hennes syv onde ekskjærester, det hele i en usannsynlig videospillverden der fysikkens og logikkens lover for lengst opphørte.

Se traileren her.

- Michael var mitt eneste valg for hovedrollen. Han har fantastisk komisk timing, er lett å relatere seg til og det er ingen andre jeg ønsket like mye å se som en skikkelig bad ass som ham, sier regissør Edgar Wright til Dagbladet.

Med Michael mener han Michael Cera. Hitserien «Arrested Development» og gjennombruddsfilmene «Superbad» og «Juno» har etablert 22-åringen som en av Hollywoods nye favorittkomikere de seineste åra.

Hemmeligheten hans?

- God komedie skapes av morsomme mennesker, og for å være morsom, må man lytte, sier Cera til Dagbladet når vi treffer ham under filmfestivalen i Haugesund søndag ettermiddag.

- Dyktige talkshowverter som David Letterman gjør dette. De hører etter når du snakker, og tenker ikke på hva de skal si neste gang. De er i øyeblikket. Komedie er serious shit, utdyper han.

Debuterte ung I «Superbad» og «Juno» spiller spiller Cera søte, rolige, sjenerte fyrer. Som minner mye om ham selv, innrømmer han.

- Men er ikke alle litt det da? Bortsett fra de typene som strutter av selvtillit og overmot. Men de gjør det jo uansett bare for å skjule en usikkerhet.

Selv om han slo gjennom som tenåring, var han allerede nesten for veteranskuespiller å regne. Siden han var ni år har spilte han i canadiske reklamer, tv-serier og tv-filmer.

- Mitt eneste håp for framtiden er å jobbe med bra prosjekter. Fra jeg var ni år til jeg var 15 var jeg med i totalt uinteressante tv-filmer skreddersydd for middelaldrende kvinner. Når du derimot jobber med noe som du liker, føles du deg utrolig heldig. Og kan jeg få gjøre det noen ganger til, vil jeg virkelig være lykkelig.