ARKITEKTUR VED MIKAEL GODØ:

Vil du vite oppskriften på hvordan skape verdens dyreste by? Reis til Hongkong

20 000 kroner i leie per måned for 25 kvadratmeter

MIKRO-TRENDY: Donny Chan kaster dart i sin «mikroleilighet», avbildet i juni, 2017. I Hongkong bygges det stadig flere leiligheter ned mot 12–15 kvadratmeter til astronomiske priser. Foto: NTB Scanpix
MIKRO-TRENDY: Donny Chan kaster dart i sin «mikroleilighet», avbildet i juni, 2017. I Hongkong bygges det stadig flere leiligheter ned mot 12–15 kvadratmeter til astronomiske priser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hongkong går så det griner. De rike har det godt. Turistene imponeres. Byen soper inn penger. Vanlige folk, derimot, har det litt tyngre. Og de sliter mer enn i andre velstående byer. Først og fremst må de bo fryktelig trangt. Skulle det være en 15 kvadratmeters leilighet til fire millioner kroner, kanskje? Hongkong er byen som velvillig steker i eget fett, år etter år. Hongkong er den rusavhengige som ikke vil på avvenning, selv om oppskriften for å komme ut av den negative spiralen er svært åpenbar. La meg forklare.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer