Ine Marie Wilmann

Vil dusje i deilig forelskelse og lek

Klar for høstens «Forelsket i Shakespeare».

BOBLENDE BERUSELSE: Ine Marie Wilmann , kjent fra bl.a. Sonja Henie-filmen, skal spille den kvinnelige hovedrollen i teaterversjonen av den Oscar-belønte filmen «Shakespeare in Love». - Det blir sprudlende og forførende forelskelse, lover Ine Marie Wilmann. Foto: Anders Grønneberg
BOBLENDE BERUSELSE: Ine Marie Wilmann , kjent fra bl.a. Sonja Henie-filmen, skal spille den kvinnelige hovedrollen i teaterversjonen av den Oscar-belønte filmen «Shakespeare in Love». - Det blir sprudlende og forførende forelskelse, lover Ine Marie Wilmann. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Da regissør Cecilie Mosli så filmen med Gwyneth Paltrow som Viola og Joseph Fiennes som Shakespeare, løp hun ut av kinosalen og ville bare hjem å kline med kjæresten.

- Den følelsen skal vi skape igjen, lover regissøren.

Kjærlighet og Shakespeare

Den 21 år gamle filmen «Shakespeare in Love» har beveget mange hjerter. Det er stort søkelys på William Shakespeare på Nationaltheatret til høsten.

FORELSKET: Nationatheatret høsten 2019. Hanne Tømta, Cecilie Mosli, Ine Marie Wilmann og Jan Gunnar Røise snakker om «Forelsket i Shakespeare». Foto: Anders Grønneberg
FORELSKET: Nationatheatret høsten 2019. Hanne Tømta, Cecilie Mosli, Ine Marie Wilmann og Jan Gunnar Røise snakker om «Forelsket i Shakespeare». Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Den åpner med klassikeren «Romeo og Julie» og blir avløst av «Forelsket i Shakespeare».

Jan Gunnar Røise og Ine Marie Wilmann spiller de unge forelskede. Et stort ensemble gjør en leken og overskuddspreget forestilling av den kjente filmen.

- Som sprudlende champagene

- Forestillingen skal bli som det nachspielet der du glemmer å drikke, fordi du danser så mye. Det skal være som lyden og følelsen av champagnekorker som spretter, sier Ine Marie Wilmann.

Hun lover at sprudlende og forførende bobler skal sildre over publikum.

ROMEO OG JULIE: Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som Romeo og Julie. Foto: Anders Grønneberg
ROMEO OG JULIE: Hanna-Maria Grønneberg og Herbert Nordrum som Romeo og Julie. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- «Forelsket i Shakespeare» er en komedie. Vi tar forelskelsen på alvor, og flytter hele historien fra lerretet inn i teatersalen. Det skal bli en beruselse, akkurat slik forelskelsen er, sier Wilmann.

- Du faller hodestups

Stykket tar publikum tilbake til 1593. Der møter vi den unge Shakespeare. Han er blakk, og har skrivesperre. Så møter han Viola de Lesseps. Hun elsker teater, og det eneste hun vil er å fylle livet sitt med poesi, eventyr og kjærlighet.

Filmen vant hele sju Oscar-statuetter.


«KRENKET»: Skuespiller Assad Siddique og regissør Marit Moum Aune. Foto: Anders Grønneberg
«KRENKET»: Skuespiller Assad Siddique og regissør Marit Moum Aune. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Jeg liker formuleringen «falling in love». For det er jo det som skjer. Du faller, hodestups, inn i en virkelighet som banker all fornuft ut. Kroppen må bare være inntil den du er forelsket i, sier Wilmann.

Regissør og arbeidsformann

Hanne Tømte er på slutten av sitt åremål som teatersjef. Tirsdag 30. mai presenterte hun høstens forestillinger. Foruten Shakespeare, fortsetter Henrik Ibsen med «Hedda Gabler».

ARBEIDSFORMANN: Skuespiller Bjørn Floberg har bevist at han også er en god regissør. Nå prøver han seg igjen på et stykke av britiske Simon Stephens. Foto: Anders Grønneberg
ARBEIDSFORMANN: Skuespiller Bjørn Floberg har bevist at han også er en god regissør. Nå prøver han seg igjen på et stykke av britiske Simon Stephens. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Vi byr også på det amerikanske Pulitzer-prisvinnende samtidsdramaet «Krenket», sa hun.

I stykket «Harper Regan» møter vi Ågot Sendstad i rollen som 41 år gamle Harper, som drar fra mann, barn og jobb. Det er skrevet av britiske Simon Stephens - i Bjørn Flobergs regi.

Floberg regidebuterte i 2016 med stykket «Motortown», som også er skrevet av Stephens.

- Regissør..., jeg ser på meg som en arbeidsformann som flytter skuespillerne til lyset. Og de er jo så dyktige, så det klarer de stort sett selv, sa en smørblid Bjørn Floberg fra scenen.