«Vil Eia gjøre blodhevn lovlig?»

Martine Aurdal om «den nye kulturkampen».

BIO-FAN:  Vi har blitt lurt til å tro at kroppen og biologien ikke betyr noe, mener Harald Eia, som kommer med en populærvitenskapelig programserie på NRK til høsten. FOTO: FRANK KARLSEN
BIO-FAN: Vi har blitt lurt til å tro at kroppen og biologien ikke betyr noe, mener Harald Eia, som kommer med en populærvitenskapelig programserie på NRK til høsten. FOTO: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rettelse: Ved en feil har en uriktig versjon av artikkelen Martine Aurdal her refererer til, «Hjernekamp», blitt publisert på Dagbladet.no. Sitatet som tillegges Harald Eia i Aurdals kommentar medfører derfor ikke riktighet.

Eia har ikke sagt «Vil man ha et paradigmeskifte må man få med seg de søte unge jentene på sosiologi.» Det riktige sitatet er: «Vil man ha et paradigmeskifte må man få med seg de smarte unge jentene som stemmer SV».

Dagbladet beklager.

«Vil man ha et paradigmeskifte må man få med seg de søte unge jentene på sosiologi», sa Harald Eia til Dagbladet da han sammen med blant andre Aslak Nore, Ole Martin Ihle og Asle Toje dro i gang debatten de ønsker skal bli «den nye kulturkampen».

Disse søte unge menn har de siste ukene, inspirert av den danske regjeringens kamp mot kultureliten, konsentrert sin kritikk på tre ulike felter: innvandring, skole og biologiske forklaringsmodeller i samfunnsvitenskapen og politikken. De hevder at det er en kulturkamp i emning, en reaksjon på kulturradikalismens påståtte hegemoni i norsk offentlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.