Statsbudsjettet:

Vil endre reglene for å la Slottet fortsette med pengepraksis «som er i strid med Stortingets forutsetninger»

Statsråd Jan Tore Sanner forsøker å gi Slottet ryggdekningen de trenger for å fortsette bruken av hoffets penger på sine egne private eiendommer.

 Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Det kongelige hoff har i en årrekke brukt av sine penger til forvaltning, drift og vedlikehold på de kongeliges private eiendommer, en praksis saksordfører for bevilgningene til kongehuset, Per Olaf Lundteigen (Sp), har slått fast at er i strid med Stortingets forutsetninger.

Da forslaget til statsbudsjett ble lagt fram klokka 10 i dag, vil Kommunal- og moderniseringsdepartementets statsråd Jan Tore Sanner endre ordlyden i bevilgningen til hoffet i statsbudsjettet, slik at de kongelige får ryggdekningen de trenger til å fortsette som før.

Ordlyden i bevilgningen til Det kongelige hoff, som nå inkluderer de kongeliges private eiendommer, er som følger:

«Bevilgningen dekker Kongehusets utgifter til offisielle oppgaver og drift av organisasjonen, herunder dekning av lønnsmidler for alle ansatte ved Det kongelige hoff, inkludert lønnsmidler til ansatte som utfører drift og mindre vedlikeholdsoppgaver på H.M. Kongen og H.M. Dronningens og H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessens private eiendommer. Bevilgningen skal også dekke utgifter til indre vedlikehold, mindre vedlikeholdsprosjekter og utvikling av de statlige kongelige eiendommene Det kongelige slott, Bygdø kongsgård (hovedhuset med sidebygning og park) og Oscarshall slott.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer