Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil etterforske dødsfallet til Kurt Cobain på nytt

Ekskona Courtney Love forsøker å stoppe ny dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april 1994 ble Kurt Cobain funnet død i sitt hjem i Seattle-området.

Politiet konkluderte med at Nirvana-vokalisten hadde tatt sitt eget liv. Men spekulasjonene rundt dødsfallet til mannen som definerte en hel generasjon med sin grunge-rock, har vært mange.

Ny dokumentar Nå, mer enn to tiår etter at Cobain ble funnet død, hevder en tidligere politisjef at etterforskningen av dødsfallet bør gjenåpnes.

- Hvis jeg var sjef i dag, ville jeg gjenåpnet etterforskningen, sier Norm Stamper, som ledet politiet i Seattle fra 1994 til 2000, i traileren for den kommende filmen «Soaked In Bleach» (se trailer over).

Dokumentarfilmen laget av Benjamin Statler følger privatetterforsker, Tom Grant, som ble hyret inn av kona Courtney Love for å finne den forsvunne Kurt Cobain fem dager før han ble funnet død. Filmen inneholder blant annet lydopptak av samtaler mellom Grant og Courtney Love.

I filmen går Tom Grant langt i å antyde at kona sto bak Kurt Cobains død.

- Hun arvet alle pengene, det er et godt motiv, sier Grant i traileren.

Grant mener det mye omtalte selvmordsbrevet som ble funnet ved Cobains lik, viser at rockeren ville forlate kona og musikkbransjen. Han hevder at de siste linjene i brevet - som indikerer selvmord - ble skrevet av en ukjent person.

Grant trekker også fram at Cobain hadde store doser heroin i blodet, og at han kan ha vært for rusa til å ta sitt eget liv.

- Skam ikke å gjenoppta saken I 2014 ble det funnet helt nye bilder på en rull med ufremkalte negativer fra Kurt Cobains hjem. Men politiet konkluderte med at bildene ikke var nok til å gjenåpne saken, eller endre synet på at Cobain tok sitt eget liv.

Den tidligere politisjefen i Seattle hevder at man nå bør se på saken på ny, på bakgrunnen av alle konspirasjonsteoriene.
- Vi burde faktisk ha studert mønstrene til nøkkelpersoner som hadde et motiv for å se Kurt Cobain død, sier Stamper i dokumentaren, ifølge Spin Magazine.

- Hvis Kurt Cobain faktisk ble drept, i motsetning til å ha begått selvmord, og det er mulig å finne det ut, så bør vi skamme oss om vi ikke gjør det nå. Det var faktisk vårt ansvar, sier Stamper.

Han sier i filmen at han selv ikke er overbevist om at Cobain ble drept, men han mener at politiet har et ansvar for at saken blir gjenopptatt.

Courtney vil stoppe filmen Tidligere i år kom det et en særdeles ærlig film om Cobains liv, «Montage of Heck», som er godkjent av familien. Men den nye dokumentarer er langt fra godt mottatt av ekskona til Cobain, Courtney Love. Hun forsøker nå å stoppe visning av filmen, skriver Dailymail.

Filmen tar utgangspunkt i konspirasjonsteorier som antyder at kona Courtney Love sto bak Cobains død. I forrige uke forsøkte hennes juridiske team å hindre at kinoer vises den kontroversielle dokumentaren.

VIL STOPPE FILM: Courtney Love forsøker å stoppe den nye dokumentaren om Kurt Cobain. Foto: REUTERS/Fred Prouser/Files
VIL STOPPE FILM: Courtney Love forsøker å stoppe den nye dokumentaren om Kurt Cobain. Foto: REUTERS/Fred Prouser/Files Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!