Vil feire sine 75 i den nye operaen

- Jeg gleder meg til å feire 75-årsdagen min i den nye operaen i Bjørvika, sa en sliten men fornøyd kulturminister Anne Enger Lahnstein etter operavedtaket i Stortinget seint i går kveld. Hun lover at en opera skal stå ferdig i år 2008.

- Ikke akkurat Sydney

Med Ap's, SVs og sentrumspartienes 116 stemmer ble det flertall for å bygge opera i Bjørvika til 1,8 mrd. kroner - 200 millioner kroner mer enn det en Vestbane-opera ville kostet. Selv om kulturminister Anne Enger Lahnstein etter ett år med mye utredninger ikke fikk flertall for sitt primære ønske, var hun lettet og glad etter vedtaket i går kveld.

- Jeg er glad for at alle de som nå stemte for en opera i Bjørvika, er oppriktig opptatt av at det skal bygges en opera, og at de virkelig vil følge det opp. Det viktigste for meg nå er uansett at det blir en opera. Nå skal jeg gjøre det jeg kan for å realisere den, sa kulturminister Anne Enger Lahnstein. Hun understreker at dette er et kulturprosjekt, frakoblet vei og byutvikling, men sier likevel at området vil bli utviklet etter hvert.

Trolig vil operaen likevel ligge i et øde veikryss de første leveårene.