Vil filme Anne Frank

Liv Ullmann skriver manus om Anne Frank, til en film som hun kanskje skal regissere selv. - Jeg debuterte som Anne Frank på scenen, og det er fint å komme tilbake til henne igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom flere europeiske produsenter, og skal ha engelsk dialog. Ullmann fikk tilbud om å bli med i sommer etter at et annet manus ble forkastet.

I høst har hun sittet i New York og skrevet - inspirert av bøker, filmer og egne undersøkelser om den jødiske jenta som endte sitt liv i konsentrasjonsleir etter å ha ligget i dekning for tyskerne på et loft hjemme i Nederland.

Kuttekamp

- Filmen vil dreie seg om store deler av livet hennes - både før hun gikk i dekning, tida hun satt sperret inne på loftet og i konsentrasjonsleir, sier Ullmann - og legger til:

- Tror jeg, da, for nå skal jeg begynne å kutte i manuset.

For som vanlig, nærmest, har Ullmann nok stoff til å lage tre og en halv time film - men denne gangen tar hun kuttekampen med produsenten før kamera settes i gang. Ullmann orker ikke flere konflikter som de hun hadde etter «Kristin Lavransdatter».

- Jeg ble ti år eldre med «Kristin». Nå skal lengden være avtalt på forhånd. Jeg mener at filmen bør vare i to og en halv time, produsentene sier én time og tre kvarter - så da tenker jeg det blir rundt to timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer