Vil filme Jesus på Lørenskog

CANNES (Dagbladet): Filmregissør Hans Petter Moland vil lage film av Are Kalvø og Steffen Kvernelands bok «Bibelen 2» - om Jesu tilbakekomst i Triaden på Lørenskog.

Franco Zefferelli har laget film om «Jesus fra Nasaret» , Denys Arcand om «Jesus fra Montreal» og nå kommer altså Moland med «Jesus fra Lørenskog» . Om det blir tittelen, gjenstår å se: Foreløpig er filmen på et tidlig planleggingsstadium, men Moland er mer enn klar for å gi seg i kast med prosjektet.

- Er det en komedie eller et drama?

- Dette er en fryktelig presis kommentar til vår samtid. All bra humor har et tankegods i bånn og Are Kalvø går utenpå de fleste andre norske humorister, sier Moland.

«Bibelen 2» forteller historien om Jesus etter at han presenterer seg for hotellresepsjonisten på handle- og konferansesenteret Triaden:

Han samler en gjeng av mer eller mindre trofaste følgesvenner og gjør etter hvert en karriere som rockesanger og foredragsholder. Til blandet mottakelse fra publikum - ikke ulikt forrige gang han var på jorda. Nå har han i tillegg pressen å forholde seg til, som selvsagt ikke kan gi Jesus positiv omtale bare fordi han er Guds sønn.

Sterke roller

- Det er en del journalistroller her, sier Moland.

- Har jeg en sjanse?

- Det er veldig mange som er kvalifiserte.

Andre store roller er resepsjonisten, som blir en av Jesus' tilhengere, og ikke minst «forbanna Stjørdal», en kvinnelig leserbrevskribent som blir frelserens personlige tekstforfatter.

Moland har allerede kandidater i tankene, men før han tilbyr noen roller må boka bli filmmanus og filmen finansiert - i samarbeid med produsentene Thomas Backström og Petter Borgli.

Kanskje Vietnam

Og aller først må Moland avklare skjebnen til sitt internasjonale filmprosjekt «The Beautiful Country», en film om en ung vietnameser som leter etter sin far blant krigsveteraner i USA. Skuespillerne Nick Nolte og Harvey Keitel er allerede tilknyttet prosjektet, som praktisk talt er klart for innspilling. Men om det blir noe av er ennå ikke bestemt.

- Jeg jobber likevel for fullt med «Bibelen 2» og om jeg reiser til Vietnam først, så blir det sikkert helt ålreit å filme på Lørenskog når jeg kommer tilbake, sier Moland.

NYE FILMER: Enten reiser Hans Petter Moland til Vietnam for å lage film med Nick Nolte og Harvey Keitel, eller så reiser han til Lørenskog for å filme Jesus.