SUKSESSFORFATTER: Schibsted forlag har hatt stor suksess med Victoria Hislops bøker. Nå jakter de på norske forfattere.  Foto: Steinar Buholm.
SUKSESSFORFATTER: Schibsted forlag har hatt stor suksess med Victoria Hislops bøker. Nå jakter de på norske forfattere. Foto: Steinar Buholm.Vis mer

Vil finne en norsk «Øya» eller «Drageløperen»

Schibsted utlyser romankonkurranse.

||| Schibsted Forlag har hatt formidabel suksess med oversatte romaner som Khalen Hosseinis «Drageløperen» og «Tusen strålende soler», og Victoria Hislops «Hjemkomsten» og «Øya».

Nå vil forlaget satse mer på norske forfattere, og som et ledd i jakten på den norske Hosseini eller Hislop, utlyser de en stor romankonkurranse.

Stor variasjon
- Norsk skønnlitteratur er et stort, nytt satsingsområde hos oss. Vi er i ferd med å ansette en ny redaktør som skal ha dette som hovedområde, og tanken er å bygge opp denne siden av forleggeriet, sier informasjonssjef Anne Iversen.

Forlaget gir få rammer for konkurransen, og er på jakt etter romaner innen alle kategorier.

- Vi er veldig på jakt etter den gode fortellingen, gjerne episke verk. Men vi er åpne for alle typer bidrag. Vi har ikke lyst til å begrense konkurransen, men vil gå bredt ut og se hva som er der ute, understreker hun.

Egen barne- og ungdomskategori
Utlysningen er delt i to, med én konkurranse for voksenbøker og én for barne- og ungdomsbøker. Her jakter de på alt fra ungdomsromaner til bildebøker.

- Vi har også hatt stor suksess med oversatt litteratur for barn og unge, for eksempel serien om Percy Jackson. Det hadde vært helt fantastisk med en sånn serie på norsk, sier hun.

- Dere er på jakt etter nye bestselgere?

- Ja, vi er jo det. Men det skal jo mye til for at nye forfattere blir bestselgere over natten. Vi er interessert i å jobbe med nye forfattere og bygge dem opp, sier hun.

Fristen for å sende inn manus er 1. mars 2011. Førstepremien i begge kategoriene er på 200 000 kroner. I tillegg får inntil fire av bidragene et stipend på 25 000 kroner og en intensjonsavtale om utgivelse.