Vil flytte konsertsalen hjem til deg

Vi har vært på Europas største hi-fi-messe.

SWEET SPOT: En messegjenger har inntatt gromplassen der stereobildet sitter perfekt. Lyden kommer fra TADs Reference One-høyttalere, under helgas High End-messe i München. Alle foto: JAN OMDAHL
SWEET SPOT: En messegjenger har inntatt gromplassen der stereobildet sitter perfekt. Lyden kommer fra TADs Reference One-høyttalere, under helgas High End-messe i München. Alle foto: JAN OMDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (Dagbladet): Et par TAD Reference One-høyttalere fyller rommet med musikk. Lydbildet er rystende stort, transparent og tredimensjonalt, med ekstrem detaljering og voldsom dynamikk. Det er som om musikerne står foran meg i rommet, med klirrende strenger, pustelyder i mikrofonen og tramp i gulvet.

Dette er lyden av hi-fi i verdensklasse, på den årlige High End-messen i Tyskland.

To gedigne messehaller i tre etasjer er fylt med alt fra hornhøyttalere på størrelse med italienske småbiler til digitalomformere så små at de får plass på en minnepinne. Her er det velsignet fritt for flatskjermer, støvsugere og mobiltelefoner. Selv ikke hjemmekinoanlegg er lov.

Alt handler om gromlyd i to kanaler, om den skjøre illusjonen som kalles stereo, og som på sitt beste gir gåsehudfremkallende musikkopplevelser der platestudioet eller konsertsalen er flyttet inn i din stue.

MEN ALT ER IKKE som det var i hi-fi-bransjen. En gjeng norske aktører gjør opp status over mørkt hveteøl på en av Münchens mange kneiper, og virker skjønt enige om at ting var enklere den gang alle hadde steroanlegg, det var flust med kunder i butikkene, og det bare gjaldt å få dem inn på nederste trinn på oppgraderingsstigen. Nå er musikkonsumet større enn noensinne, men forbrukerne er spredt over alle hauger med sine i-dingser, sine øreplugger og sine billige dokkingstasjoner. Musikken er over alt og ingensteds.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer