Vil følge lystene

Remi frykter at Big Brother skal ødelegge karrieren hans. Men kanskje har han sex foran kamera likevel.

I kveld braker det løs i Big Brother-huset på Fornebu igjen. I ettermiddag sitter deltakerne på rommene sine på SAS-hotellet i Oslo. De får ikke gå ut av hotellrommet og ikke ta mot telefoner. På hvert rom sitter en barnevakt og passer på at deltakerne ikke vimser rundt i gangene og møter hverandre.

Sa nei to ganger

I et hjørneværelse i åttende etasje smiler Remi (32) bak Gucci-brillene sine. Han vet knapt hva han går til:

- Jeg venter spent på hva som skal skje. I fjor så jeg to-tre episoder av Big Brother, men jeg synes ikke at det var gøy å se på. De gjorde det samme hver dag, sier han.

Remi er bergenser, BI-student, deltidsklovn og glad i at ting skjer. I Big Brother-huset skjer det ikke noe annet enn det deltakerne selv finner på. Etter en halv dag på hotellrommet er han allerede utålmodig.

- I dag er jeg rastløs, litt løve i bur. I Big Brother-huset kan jeg finne på noe, jeg kan gå utendørs, lage mat, løse ukesoppgaver og snakke med flere enn barnevakten, sier han energisk.

Remi søkte om å bli deltaker på internett, men da telefonen kom fra Big Brother om at de ville ha ham på intervju, sa Remi nei. Han var i Bergen og ville ikke reise til Oslo. Da de ringte for gang nummer to, sa han nei igjen. Men den tredje gangen var han i Oslo og møtte opp på intervju.

- Er det noe du ikke skal gjøre i Big Brother-huset?

- Jeg sier ingenting som jeg ikke skal gjøre. Jeg gjør det jeg må. Når det gjelder sex - vel, skjer det så skjer det.

Remi sverger på at han ikke har tenkt taktikk før han går inn i huset i kveld.

- Jeg liker partymennesker med futt og fart. Det er verre med sofaslitere som ikke vil være med i bakgården og drive sport.

Får støtte av mamma

- Hva blir det verste?

- Det kan bli langtekkelig. Men jeg er flink til å holde humøret oppe, finne på ting og være aktiv, sånn at det blir interessant for både meg og de andre. Men jeg kommer til å savne friheten til å dra på påskefjellet. Remi har bare én stor bekymring: Han frykter at Big Brother kan ødelegge karrieren som eiendomsmegler for ham.

- Det kan fort skje at jeg gjør noe som setter integriteten min i fare. Hvis jeg er uærlig eller løgnaktig, kan det ødelegge karrieren min. Dessuten har jeg jobbet for en stor bank i Oslo. Det kan være at de ikke liker det, innrømmer han.

- Mamma sier «Uff og uff!». Men hun støtter meg. Jeg tror hun egentlig er en skap-fan av Big Brother.

Drømte om psykolog

I hjørnerommet i 16.etasje har Veronika Katrin (24) krøket seg sammen på en stol i olderfars gamle pyjamasbukser. De to vet ikke om hverandre.

- Jeg begynner å bli litt spent. I natt drømte jeg at jeg ble stemt ut, at jeg var hos psykolog og at jeg vant, sier hun.

- Første gang jeg ble intervjuet av Big Brother-folkene, var det bare hyggelig. Men den andre gangen var jeg helt svett, «Gud, hva er det jeg har gjort?» Jeg fulgte med på Big Brother i fjor og husker hvor stort det var. Men vennene mine sier «vær deg selv, da når du langt».

Veronika Katrin var flyvertinne i Braathens frem til desember. Da ble det kuttet ned i staben, og Veronika Katrin mistet jobben.

- Vi fikk muligheten til å gå i desember. Jeg valgte å gå da, siden jeg håpet å bli med i Big Brother. Jeg tror alltid at det beste skjer. Men jeg fikk sjokk da jeg ble med.

Kan forlate huset

- Hvorfor kommer seerne til å like deg?

- Jeg er lojal og sympatisk. Til nå har jeg gått godt sammen med masse ulike folk. Men jeg er rappkjefta og kan si ting først og tenke etterpå. Jeg er usikker på hvordan det er å være så tett sammen med noen, det betyr mye hvem de andre er som er der inne.

I fjor hadde flere deltakere sex i huset. Veronika Katrin vil ikke si om hun har tenkt å holde seg unna så lenge kameraene går.

- Mange har sagt «aldri» før meg. Det er lystene som bestemmer, jeg følger heller dem.

- Hva blir det verste med oppholdet?

- Jeg vet ikke. Jeg har prøvd å tenke på negative ting, men det er jo ikke noe press: Jeg går inn frivillig, og jeg kan gå når jeg vil. Det eneste er at jeg ikke kan gå tilbake så lett som til andre hus.

BIG BROTHER 1:</B> Remi ble rastløs av en halv dag på hotellrommet. Holder han ut i hundre dager?
BIG BROTHER 2: Veronika Katrin er vant til å være megler og mellommann når noen krangler. - Jeg har ikke lagt noen strategi, sier hun.