Vil forandre filmbransjen

Kulturminister Åslaug Haga vil tvinge fram en større forståelse for forandringer i filmbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det bidrar ikke til å styrke filmsektoren hvis det blir mer debatt når den nye støtteordningen er lagt fram, sa Haga etter et besøk hos Norsk Filminstitutt i går.

Instituttet risikerer å miste sin funksjon som formidler av filmstøtte når Haga til våren kommer med en ny modell for statlig filmstøtte. Det er allerede klart at mye av støtten, som i dag deles ut tre steder, skal samles i et fond. Hvordan dette fondet skal organiseres - og om det også skal ta over den bevilgningen som nå går til Norsk Film AS, er fortsatt uklart.

Endringene er blant annet et resultat av revisjonsfirmaet Ernst&Youngs kritiske rapport om filmbransjen i fjor. Alle store institusjoner i filmbransjen har uttalt seg om rapporten, de fleste etter prinsippet om at «endringer er bra, så lenge de ikke angår oss».

- Jeg skal fortsatt snakke med folk i filmbransjen - og samle en del av dem, for å forsøke å få en essens ut av hva de egentlig mener. Skal dette bli en vellykket prosess, må de ulike filmmiljøene få en felles virkelighetsforståelse. Jeg vil tvinge dem til å se hverandres behov, ikke bare sine egne, sa Haga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer