Vil forby Elvis-imitatorer

Den nye sjefen for Elvis Presley Enterprises vil lage eget show i Las Vegas, og hindre alle andre som vil tjene penger på å etterligne kongen.

(Dagbladet.no): Mediamogulen Robert Sillerman, som blant annet står bak American Idol, kjøpte i fjor 85% av aksjene i familieselskapet som styrer merkevaren Elvis.

Nå skjelver ikke lenger amerikanske Presley-imitatorer i dressbuksene sine bare av kunstneriske grunner. Sillerman, som nå kontrollerer det meste tilknyttet Elvis-navnet, med unntak av musikkrettighetene, planlegger stor Elvis-utstilling og kabaretshow på Las Vegas Strip, skriver The Times Online.

- Hvis vi setter opp et show basert på Elvis-imitasjoner, vil det ikke være fornuftig at uautoriserte imitatorer får fortsette, uttalte han til avisa.

Hvis Elvis Presley Enterprises får gjennomslag for forbudet, og deres show blir det eneste stedet det er lov å kle seg ut som Elvis mot vederlag, ligger det an til hard kamp om jobbene for USAs rundt 30000 Elvis-imitatorer.

Sillerman har i etterkant nektet å utdype sine planer om å tvinge Elvis-imitatorer til å forlate bygningen for godt.


I en måling gjort av Forbes i oktober i fjor, ble Elvis rangert som den mestinnbringende døde kjendisen. Elvis-imitatorer i USA har årslønner på opptil to millioner kroner.

- Hvis de prøver å stoppe meg, finner jeg en måte å fortsette. Jeg ser for meg gamle damer som går på illegale Elvis-show og må oppgi passord i døra. Det kommer til å skje, sier imitator Matt Lewis til The Times Online.

ELVIS-FORBUD: Elvis-imitatorer går en tung tid i møte, når  rettighetshaverne nå vil tjene penger på egne Elvis-show. Elvis-kopien Ian Hainey (bildet) hevdet i 2004 å ha sporet kongens røtter tilbake til bygda Lonmay i Skotland. Foto: EPA
ELVIS-FORBUD: Elvis-imitatorer går en tung tid i møte, når rettighetshaverne nå vil tjene penger på egne Elvis-show. Elvis-kopien Ian Hainey (bildet) hevdet i 2004 å ha sporet kongens røtter tilbake til bygda Lonmay i Skotland. Foto: EPA Vis mer
MANGFOLD: Elvis-imitatorer finnes i alle former og fasonger, og flere titalls tusen kopier opptrer verden rundt. Jirasak Pinsuwan (bildet) fra Thailand feirer her 28-årsdagen for Elvis\' død, i 2005.
TRYGG: Det planlagte forbudet har ikke jurisdiksjon utenfor USA, heldigvis for norske Kjell Elvis Bjørnstad. Her jubler han etter å ha satt verdensrekord i Elvis-sang i strekk i 2003.