Vil forby Ole Brumm fra lekeplass fordi han er en «halvnaken hermafroditt»

- Forfatteren kappet av ham testiklene med barberblad på grunn av sine egne identitetsproblemer.

OMSTRIDT: Polske lokalpolitikere ville ikke ha Ole Brumm som maskot på en lokal lekeplass. Lokalpolitikerne liker ikke hvordan den folkekjære bjørnen kler seg. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix
OMSTRIDT: Polske lokalpolitikere ville ikke ha Ole Brumm som maskot på en lokal lekeplass. Lokalpolitikerne liker ikke hvordan den folkekjære bjørnen kler seg. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en polsk småby gikk et bystyremøte over stokk og stein da folkevalgte skulle diskutere en Ole Brumm-figur fikk lov til å være maskot på en lokal lekeplass, skriver Croatian Times.

Møtet i byen Tuszyn gikk såpass hardt for seg at en av deltakerne valgte å ta opptak for så å lekke det til lokal presse, skriver Russia Today.

Hermafrodite De framstilte nok et bilde av den ikoniske figuren som de færreste nok kjenner seg igjen i da de stemplet ham som en «hermafrodittisk nudistbjørn skapt av en forstyrret gammel mann».

De peker på at den gule bjørnen har «en tvilsom seksualitet» og er «upassende kledd for barn fordi han er halvnaken».

Møtedeltakeren Ryszard Cichy, skal i møtet ha sagt.

- Problemet med bjørnen er at den ikke har en komplett garderobe. Den er halvnaken og upassende for barn, sa han, og foreslo en egen polsk bjørn, kledd fra topp til tå.

- Den bruker ikke underbukser fordi den ikke har noe kjønn. Det er en hermafroditt (sic), sier en av de andre møtedeltakerne på lydbåndet.  Kappet av ham testiklene En annen drøy påstand kom fra møtedeltaker Hanna Jachminska.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer