Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil forby utenlandsk spillreklame på TV

Må følge norske regler.

VIL FORBY SPILLREKLAME: Statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), mener utenlandsk tv-reklame undergraver norsk pengespillpolitikk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL FORBY SPILLREKLAME: Statssekretær i Kulturdepartementet, Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), mener utenlandsk tv-reklame undergraver norsk pengespillpolitikk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturdepartementet vil sette en stopp for TV-reklame fra spilleselskap uten lisens i Norge.

Til tross for at det er ulovlig å sende slik reklame i Norge, bombarderes norske TV-seere med reklame for utenlandske spillselskaper. Minst elleve TV-kanaler sender reklame for selskaper som Betsson og Unibet, skriver Klassekampen.

Dette kan de gjøre fordi TV-selskapene sender fra utlandet og dermed ikke må følge norsk lov.

- Å ta hensyn til spilleavhengige er det primære målet i vår pengespillpolitikk. Reklamen undergraver denne politikken, sier statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H), statssekretær i Kulturdepartementet.

I løpet av september sender Medietilsynet brev til myndighetene i Storbritannia, Spania og Nederland med anmodning om å be TV-selskapene om å følge norske reklameregler.

- Vi vet ikke om vi klarer å stoppe det, men vi ønsker å prøve alle muligheter, sier Borgundvaag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!