TV-serier

Vil fremme norsk tv-produksjon for at kvinner i bransjen skal kunne ha familieansvar

Ap mener det er viktig for kvinner i bransjen at det kommer flere norske TV-serier på skjermene. Årsak: arbeid med TV-produksjon er bedre tilrettelagt for dem som vil ha familieansvar. 

ABER BERGEN: Ellen Dorrit Petersen og Odd-Magnus Williamson har hovedrollene som Elea Bergen Wessel og Erik Aber i TV3-serien «Aber Bergen». FOTO: Rune Bendiksen/TV3/NTB scanpix
ABER BERGEN: Ellen Dorrit Petersen og Odd-Magnus Williamson har hovedrollene som Elea Bergen Wessel og Erik Aber i TV3-serien «Aber Bergen». FOTO: Rune Bendiksen/TV3/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap ber regjeringen lage en strategi for å flere norske TV-serier på skjermene. Dette vil være særlig viktig for kvinnene i bransjen, mener partiet.

TV-serier som «Skam», «Nobel», «Frikjent» og «Aber Bergen» har fått gode seertall i høst, men Arbeiderpartiet mener regjeringen må gjøre langt mer for å få fram norske TV-serier.

– TV-serier er vår tids mest utbredte kulturform og det største kulturuttrykket i den norske befolkningen på tvers av alder, bosted og kjønn. Likevel har Norges naboland et mye større volum av TV-fortellinger, heter det i forslaget som skal behandles i familie- og kulturkomiteen på Stortinget tirsdag.

Kvinnevennlig

Å legge til rette for flere TV-produksjoner vil øke verdiskapningen og gi økt profesjonalitet i bransjen, fordi det vil gi forfattere, regissører, film- og TV-arbeidere, skuespillere, komponister, musikere og produksjonsselskap betalt over en lengre periode, ifølge forslagsstillerne.

De mener dette er særlig viktig for kvinner i bransjen.

De peker på at TV-produksjon tradisjonelt er mer planlagt og gir mer ryddig arbeidstid og forutsigbarhet sammenlignet med filmproduksjon, og derfor er bedre tilrettelagt for dem som også ønsker å kunne opprettholde ansvar for familie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer