Vil gi Amundsens flagg til Funcom

«The Secret World» har dedikerte fans.

VIL HENTE FLAGGET TILBAKE TIL NORGE: Fans av Funcoms kommende storspill «The Secret World» vil kjøpe Roald Amundsens flagg og gi det til spillregissør Ragnar Tørnquist og Funcom. Dette bildet fra 16. desember 1911 viser Roald Amundsen (fra venstre) og hans følgesvenner Oscar Wisting, Sverre Hassel og Helmer Hansen hilse til flagget på Sydpolen, der de ankom som førstemenn to dager før bildet ble tatt. Om flagget på bildet er det samme som auksjoneres bort, vites ikke. Foto: EPA PHOTO / AFP FILES / SCANPIX
VIL HENTE FLAGGET TILBAKE TIL NORGE: Fans av Funcoms kommende storspill «The Secret World» vil kjøpe Roald Amundsens flagg og gi det til spillregissør Ragnar Tørnquist og Funcom. Dette bildet fra 16. desember 1911 viser Roald Amundsen (fra venstre) og hans følgesvenner Oscar Wisting, Sverre Hassel og Helmer Hansen hilse til flagget på Sydpolen, der de ankom som førstemenn to dager før bildet ble tatt. Om flagget på bildet er det samme som auksjoneres bort, vites ikke. Foto: EPA PHOTO / AFP FILES / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Selv om de første offisielle detaljene om Funcoms kommende storspill «The Secret World» kom først for et par uker siden, har spillet hatt trofaste fans så lenge som to år.

Disse har vært opptatt med å løse oppgaver som har kommet gjennom små drypp fra Funcom via forumer, og har selv før vi vet spesielt mye om spillet knyttet seg tett til det.

Da det forrige uke ble klart at Roald Amundsens flagg fra en polekspedisjon skal selges via auksjonshuset Sotheby's i London, vekket det spesielt mye interesse hos fansen av «The Secret World». Nå ønsker de nemlig å kjøpe flagget.

- Sentral figur
- Amundsen var en sentral figur i historien om spillet som startet for flere år siden, og han har derfor vært en kjær person for oss. Da vi så at hans flagg var til salgs, snakket vi om å prøve å skaffe det tilbake til Norge, der det hører hjemme, skriver danske Bjørn Christian de Thurah i en epost til Dagbladet.no.

Han er en av mange fans fra hele verden som nå står bak innsamlingsaksjonen, som om de lykkes vil føre til at Amundsens flagg finner veien tilbake til Norge og Funcoms kontorer på Skøyen.

- Nå har vi altså gått i gang med en kampanje der vi samler inn penger. Vi har allerede fått inn over 1000 dollar på et par dager, og vi avholder vår store innsamlingsdag den 1. mai, skriver de Thurah i eposten.

- Returnert til sitt hjem
På kampanjens hjemmside kommer det fram at spillfansen vil presentere flagget for Ragnar Tørnquist, mannen bak «The Secret World».

- Når vi vinner denne auksjonen, vil flagget bli returnert til sitt hjem i Norge og presentert for Ragnar Tørnquist, produsent og regissør for «The Secret World» og resten av Funcoms «TSW»-team. Dette for at de skal kunne bevare, beskytte og tilby inspirasjon for fremtiden utforskere og drømmere, skriver kampanjen på sine hjemmesider.

Tørnquist vil selv ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no, men produktsjef Erling Ellingsen forteller at de er positivt overrasket over fansen:

- Vi er svært stolte over å ha så dedikerte tilhengere, jeg kan ikke huske å ha sett en så dedikert tilhengerskare før. At de ønsker å samle inn så mange penger for å kjøpe flagget og få det tilbake til Norge, er over all forventning, sier Ellingsen til Dagbladet.no.

- En enorm ære
Han forteller at de ikke har tatt stilling til hva de skal gjøre med flagget om fansen til slutt skulle vinne fram med aksjonen.

- Om de faktisk skulle klare å få kjøpt flagget og det blir presentert for utviklerne her i Funcom, ville det vært enorm ære. Jeg tror alle her på Funcom er litt usikre hva i alle dager vi skal gjøre med det. Dette er på mange måter et nasjonalt klenodium, så vi må eventuelt tenke nøye over hvor det skal plasseres, sier Ellingsen.

På aksjonens hjemmeside opplyses det at pengene vil samles inn på trygt vis via nettjenestene ChipIn.com og PayPal, og at de holdes tilbake inntil auksjonen finner sted.

AUKSJONERES BORT: Dette flagget auksjoneres bort på Sotheby's den 7. mai. Foto: SOTHEBY'S
AUKSJONERES BORT: Dette flagget auksjoneres bort på Sotheby's den 7. mai. Foto: SOTHEBY'S Vis mer