Vil gi bort digitalradioer til lytterne

P4 kan kan komme til å dele ut gratis digitalradioer til trofaste lyttere dersom de ikke får konsesjonen de mener de har krav på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik kan P4s lytterne ta ned kanalens DAB-sendinger i framtida. P4 har sammen med en annen radioaktør sondert muligheten hos flere av landets største bilimportører for å installere digitale bilradioer i alle nye solgte biler i Norge.

Har snakket med bilbransjen

- Jeg kan bekrefte at vi har noen følere ute blant bilimportørene, sier styremedlem og P4-eier Endre Røsjø til Dagbladet.no.

Han har tenkt tanken om å sponse DAB-radioer til lytterne i to år allerede, og legger ikke skjul på at ideen er aktualisert etter at kulturdepartementet ga konsesjonen for riksdekkende kommersiell radio til grupperingen Kanal 4. P4 Radio Hele Norge har en konsesjon for DAB-radio som løper fram til 2010. Denne kan ikke departementet ta fra dem. Men problemet er at ingen lytter på DAB-radioer i dag.

- Det finnes rundt 3000-4000 DAB-mottakere i Norge i dag. De fleste er installert i biler og prisen ligger fra 5000 kroner og oppover, sier informasjonssjef Erik Andersen i bransjeorganisasjonen EE-bransjen til Dagbladet.no.

Stanser ikke sendingene

P4s intensjon er å fortsette sendingene over DAB-nettet etter 1. januar 2004, uavhengig av klagebehandlingen av konsesjonssaken. Men om P4 taper den saken, er det ikke mange lyttere å sende radio til neste år. Noen er det på kabelanlegg, og det er mulig å hente ned P4 på parabolmottakere, men hovedtyngden av lytterne sitter i bil eller på arbeidsplassen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer