STØTTER RUSUTVALGET: I et intervju med =Oslo sier Bjørn Eidsvåg at mange av rustiltakene ikke er bra nok.  Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
STØTTER RUSUTVALGET: I et intervju med =Oslo sier Bjørn Eidsvåg at mange av rustiltakene ikke er bra nok. Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

Vil gi gratis heroin til narkomane

Bjørn Eidsvåg synes heroinutdeling er et strålende forslag.

|||  (Dagbladet): - Så langt jeg kjenner til det, synes jeg forslaget er helt strålende. Veldig mange tiltak som er gjort på rusfeltet er ikke bra nok, sier Eidsvåg i et intervju i siste utgave av gatemagasinet =Oslo.

Den populære artisten stiller seg dermed bak forslaget fra rusutvalget som ble nedsatt av daværende helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen i mars 2009.

Uenige Thorvald Stoltenberg ledet utvalget som 16. juni la fram en rapport med 22 forslag til tiltak innenfor rusfeltet. Flertallet i utvalget støttet forslaget om heroinstøttet behandling av narkomane, men dette var også det eneste punktet utvalget ikke kom til enighet om.

Høyre og Kristelig Folkeparti kritiserte anbefalingen, og partileder Dagfinn Høybråden kalte forslaget en fallitterklæring.

Vil bygge ned store psykiatriske sykehus Eidsvåg er utdannet teolog og jobbet i åtte år som sykehusprest ved Lier psykiatriske sykehus. I intervjuet sier han også sin mening om det norske helsesystemet.

- Mange gjorde en solid jobb, men systemet var ovenfra og ned. Jeg er sterk tilhenger av å bygge ned store psykiatriske sykehus, for å få vekk institusjonstyranni og manipulering av pasienter. Har du makt til å bestemme over andres liv, går det i huet på deg, sier Eidsvåg.