Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil gi ut nye Cobain-låter

Kurt Cobain etterlot seg mer enn 100 timer musikk. Enken Courtney Love vil nå gi ut materialet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bare det som er privat eller handler om sex vil jeg beholde for meg selv, sier Courtney Love. I tillegg til musikken etterlot også Cobain 2000 sider med dagboknotater.

Ikke ferdig med ham

Love forteller at hun ikke har kommet over mannes selvmord. Kurt Cobain tok sitt eget liv i 1994. Det er ikke før nå hun har orket å gå gjennom materialet.

Love og Cobain giftet seg i 1992. De levde et hardt samliv, og selv om de fikk datteren Frances Bean sammen, endret de ikke sin innstilling til narkotika.

Frances i sentrum

- Når Frances prater om den perioden pleier hun å si at mamma lå i sengen, mamma tok en lur. Nå har jeg lovet henne at det aldri skal skje igjen.

Nå har Francis blitt ni år. For to år siden fortalte moren henne hva som egentlig hadde skjedd med pappaen.

- Vi snakker fortsatt om Kurt sammen med «pratedoktoren», psykiateren, sier Love ifølge Aftonbladet.

Økt Cobain-interesse

Siden Kurt Cobain døde har kona oppbevart hans kunstneriske etterladenskapen i en bankboks. Her finnes store skatter for hans fans: uutgitte akustiske innspillinger, tegninger, poesi og tekster.

Love har merket at interessen for mannen har økt i det siste. Spesielt i forbindelse med Kurt-biografien «Heavier than Heaven» skrevet av Charles R. Ross. Derfor vil hun nå gi ut materialet.

Love ble svært grepet av boken, og skjønte at hun ikke hadde blitt ferdig med alt det vonde knyttet til ektemannens død. Forfatteren skrev boken på grunnlag av dagbøkene som Love gav ham tilgang til.

Gjør det selv

Men Nirvana får ikke bli med på utgivelsene. Courtney vil gjøre dette på egen hånd. Hun vil ha kontroll, plateselskapene stoler hun heller ikke på:

- Jeg vil ikke hans arbeide skal havne i deres hender igjen. Jeg stoler ikke på dem. Alt for mange har levd på ham, sier Courtney Love.

I okober saksøkte Love plateselskapet Geffen og de to gjenlevendeNirvana-medlemmene Dave Grohl og Krist Novoselic. Hun vil ha opphevet en avtale hun signerte med disse i 1997 fordi hun mener hun oppskaket og deprimert på den tida.

Love mener plateselskapet ikke ivaretar bandets musikk godt nok.

PÅ MTV AWARDS: Mye yngre og med pappa fortsatt i live.Foto: RETNA USA
Hele Norges coronakart