Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil gjøre det mulig å se filmen i stua samme dag som kinopremieren

Napster-grunnlegger Sean Parker får det til å koke i filmbransjen med nytt prosjekt.

KRITISK James Cameron er blant de første store navnene som går imot Sean Parkers nye prosjekt. FOTO: NTB Scanpix
KRITISK James Cameron er blant de første store navnene som går imot Sean Parkers nye prosjekt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tekno-mogul og Napster-grunnlegger, Sean Parker, vil nå gjøre det mulig å få kinofilm hjem i stua samme dag som en film har kinopremiere.

Parker har sammen med Prem Akkaraju fra SFX Entertainment den siste uka presentert deres nye tjeneste, The Screening Room, for den amerikanske filmbransjen. Dette melder amerikanske Variety.

Tjenesten skal gjøre det mulig for brukere å betale en bestemt sum for å få tilgang til filmer samme dag som de har premiere på kino.

Går mot tjenesten Foreløpig er tjenesten på idéplanet, likevel har prosjektet allerede klart å splitte bransjen.

Titanic- og Avatar-regissør James Cameron har sammen med produsent Jon Landau gått ut mot tjenesten.

-  Vi forstår ikke hvorfor industrien ønsker å gi publikum et insentiv til å kutte ut den beste måten å oppleve kunsten vi så hardt jobber for å lage, sa Landau til amerikanske Deadline på vegne av begge.

Christopher Nolan, som står bak blant annet «Interstellar» og «Memento», går også imot tjenesten og trekker fram at det skal mye til for å svare bedre enn Landau og Cameron.

- Det er vanskelig å forklare viktigheten av eksklusive kinovisninger for industrien på en bedre måte enn det Jon Landau og James Cameron gjorde, skriver Nolan i en e-post til Variety.

De siste årene har strømmetjenester som Netflix og HBO blitt svært populære.

Med denne filmvarianten som nå har blitt presentert mener enkelte det kan gjøre at film får et større publikum enn tidligere.

- Utvide filmenes publikum - Screening Room kommer til å utvide filmenes publikum - ikke ta de fra kino og hjem til stua, skriver Peter Jackson i en uttalelse.

Jackson er en av flere regissører som har gått inn i prosjektet som aksjonær.

Steven Spielberg, Ron Howard, J.J Abrams og Martin Scorsese er blant de andre.

Ron Howard har i en årrekke jobbet med kamerat og produsent Brian Grazer.

De tror det å gi publikum muligheten til å se film hjemme med en gang vil føre kinoeiere og filmselskapene nærmere hverandre.

- Vi lager film ment for storskjermen slik at så mange som mulig kan få se den. Screening Room gjør nettopp dette, skriver Howard og Grazer  i en felles uttalelse.

Filmstudioene Universal, Fox og Sony skal også ha meldt sin interesse.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!