Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vil gjøre kommentarfeltet bedre

Dagbladet innfører debattledere i kommentarfeltet. Fem Dagblad-veteraner skal bidra til en bedre nettdebatt.

DE NYE DEBBATTLEDERNE: Dagbladets kommentatorer: fra v. Jan Erik Smilden, Bjørn Bratten, Terje Mosnes, Mentz Tor Amundsen og Halvor Elvik. Foto: Anders Grønneberg
DE NYE DEBBATTLEDERNE: Dagbladets kommentatorer: fra v. Jan Erik Smilden, Bjørn Bratten, Terje Mosnes, Mentz Tor Amundsen og Halvor Elvik. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra og med i dag innfører Dagbladet en debattleder-funksjon i kommentarfeltet. Det er fem gamle Dagblad-medarbeidere som skal bytte på å være debattledere.

De fem er Jan-Erik Smilden, Halvor Elvik, Mentz Tor Amundsen, Bjørn Bratten og Terje Mosnes.

- Ønsker bredde - Målet med dette er å dyrke en debattlederrolle. Det vil si at vi skal forsøke å oppmuntre til gode bidrag, enten de er på den ene eller andre siden av den politiske skalaen, sier kulturredaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell.

Tidligere kommentator og anmelder i Dagbladet, Terje Mosnes, er en av de fem som skal være debattledere i kommentarfeltet. Nicket i Dagbladets kommentarfelt vil alltid være debattleder, også vil den som til en hver tid har vakt signere med sitt navn.

- Jeg håper vi kan oppmuntre og stimulere flere til å delta i kommentarfeltet med gjerne kjappe og skarpe, men samtidig saklige og informative innlegg. Det er på den måten vi kan gjøre dette diskusjonsforumet både mer interessant og mer relevant.

Tar skribentene på alvor Dagbladet er i dag det eneste store mediehuset som aksepterer anonyme ytringer i kommentarfeltet, men deltakerne i nettdebatten oppfordres til å bruke fullt navn.

- Forskning viser at deltakelse fra redaksjonen i kommentarfeltet har en effekt. Det blir mer saklig debatt, sier Ramnefjell og fortsetter:

- Vi vil med dette grepet vise at vi tar leserne våre på alvor, og vi håper at våre nye debattledere vil føre til at det blir mer attraktivt å delta i debatten på nett.

Mangeårig Dagblad-journalist, Halvor Elvik, ønsker å gjøre nettdebatten morsommere og bedre.

- Jeg vil delta i kommentarfeltet etter beste evne, og jeg tror kommentarfeltene blir bedre ved at folk som representerer Dagbladet er tilstede i debatten. På den måten vil skribentene i kommentarfeltet møtes med en reaksjon istedenfor stillhet.

Vil øke saklighetsnivået Tidligere kulturjournalist i Dagbladet, Bjørn Bratten, har et håp om at de nye debattlederne kan bidra til å få folk til å tenke seg om og avstå fra de mest ubeherskete utspillene.

- Men det er jo slett ikke sikkert det skjer, sier Bratten og legger til:

- Det er selvfølgelig både interessant og verdifullt at så mange deltar i nett-debattene i Dagbladet, men mange av innleggene er fortsatt ganske destruktive trass i ganske streng moderering, og hvis vi med denne debattleder-ordningen kan bidra til at saklighetsnivået heves og flere reflekterte og kunnskapsrike debattanter våger seg utpå så er mye vunnet.

NB: Debattlederne vil kun skrive innlegg, ikke slette innlegg i kommentarfeltene. Den jobben skal fortsatt våre moderatorer i Interaktiv Säkerhet ta seg av.

ØNSKER BEDRE NETTDEBATT: Geir Ramnefjell, Dagbladet. Foto: Uffe Frandsen
ØNSKER BEDRE NETTDEBATT: Geir Ramnefjell, Dagbladet. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Hele Norges coronakart