LOVER STERKT NRK: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen poserer foran de åtte tidligere kringkastingssjefene. Kun John G. Bernander var yngre da han inntok det verneverdige kontoret.  Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
LOVER STERKT NRK: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen poserer foran de åtte tidligere kringkastingssjefene. Kun John G. Bernander var yngre da han inntok det verneverdige kontoret. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Vil gjøre NRK best i verden

Juni er en skjebnemåned for NRK. Kringkastingssjefen er ikke redd, og kontrer kuttkåte politikere med å love et NRK i verdensklasse i årevis framover.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det er noe «Mad Men»-aktig over kontoret til NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Det eneste kontoret i Norge som er verna av Riksantikvaren.

- NRK skal ha som målsetting å være i verdensklasse. Vi skal bli enda raskere, produsere flere ideer og kombinere våre våre folk med ideer og folk utenfra, sier han. 

Det er en eim av gammel storhet i lufta. Men NRKs Don Draper vil heller se framover. Eriksen vil fornye NRK, gjøre statskanalen yngre og nå altså best i verden med det samme.

Skjebnetider for NRK

- Konkurransen blir bare tøffere og tøffere. Aldri er det omsatt for mer penger i norske medier, og 700 000 nordmenn har fått seg Netflix. Det er bra at nordmenn har frihet, det skjerper NRK. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn