Vil gjøre politikk mer sexy for å nå de unge

Agenda vil kjempe mot kattunger.

STARTER MAGASIN: Stian Bromark, redaktør for Agenda Magasin, vil ta opp kampen mot de mest delte klikksakene. Foto: Fredrik Arff
STARTER MAGASIN: Stian Bromark, redaktør for Agenda Magasin, vil ta opp kampen mot de mest delte klikksakene. Foto: Fredrik ArffVis mer

(Dagbladet): - Det er et forsøk på å gjøre politisk analyse og debatt litt mer sexy, sier Stian Bromark, redaktør for Agenda Magasin.

Den tidligere debattredaktøren i Dagsavisen er huket inn av sin tidligere sjefredaktør, Kaia Storvik i Tankesmien Agenda. Sammen har de en ambisjon om å lage et journalistisk produkt som skal gå andre veier enn tradisjonelle mediehus.

Satser på sosiale medier Det nye nettmagasinet lanseres mandag, men på deres facebook-sider ligger det allerede flere videosnutter og korte tekster. Ledelsens agenda er å nå ut til unge brukere og at de deler deres materiale i sosiale medier.

- Vi lager innhold for mobile løsninger, og sosiale medier skal være avisbudet vårt. Vi tenker at folk skal gå rett inn på enkelte artikler, og da er video en måte å nå ut på, sier Bromark og forteller at ungdom også er en stort satsingsområde for nettavisa.

En av Bromarks største ambisjoner er å få sine saker opp på lista over de mest delte i Norge, en liste som for tiden domineres av enkle klikksaker.

- De unge deler kattevideoer og rare ting, og folk flest har mistet illusjoner om at politikerne lytter til dem. Vi vil gjøre politikk litt mer snasent, sier han.

- Fra min tid som debattredaktør vet jeg at når det kommer innlegg fra politikere, havner de ofte nederst i bunken fordi ordene er som tatt rett fra partiprogrammet. Det virker som om politikerne er programforpliktet til å skrive noe. Jeg vil lure dem utpå og få dem til å tenke mer visjonært og langsiktig, sier Bromark.

For begge politiske fløyer Agenda er partipolitisk uavhengig tankesmie med tilknytning til sentrum-venstre i norsk politikk, dels blitt finansiert av LO, dels av industrilederen og milliardæren Trond Mohn.

Selv om det nye magasinet skal finansieres av samme midler, vil publikasjonen gi stemme til både venstre- og høyresiden.

- Vi skal søke penger fra Fritt Ord og EU-midler, og vi skal følge redaktørplakaten og komme med motrøster til dem som finansierer oss, sier han.

- Allerede på mandag kommer en del ting som kan glede og irritere folk på både høyre og venstresiden.

Av skribenter som er huket inn er Guri Melby, Halvor Elvik, Dag O. Hessen, Munir Jaber, Håkon Haugli, Henrik Thune, Anne Beathe Tvinnerheim, Kari Elisabeth Kaski, og Åse Røthing. 

Også Bård Vegar Solhjell, Ottar Brox, Oda Faremo Lindholm, Aage Borchgrevink, Anna Brundtland, Stein Aabø og Ragnar Kvam kommer til å skrive for magasinet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram