Vil gjøre PSP til et mobil-alternativ?

Skype på vei til PSP.

(Dagbladet.no): Sony har, muligens ufrivillig, røpet at de planlegger å lansere nett-telefonitjenesten Skype på sin PlayStation Portable, melder nettstedet CVG.

Det er på Sonys nettsted opprettet i forbindelse med den forestående teknologimessa CES at setningen «Call friends, talk trash to fellow gamers or catch up with acquaintances via Skype for PSP system» dukker opp.

I promovideoen som også er tilgjengelig på siden, kan også ordene «make calls with Skype» skimtes i brøkdelen av et sekund i videoen.

Skype lar brukerne snakke sammen over internett, enten ved at begge samtalepartnerne er logget på programmet, eller ved at den ene Skype-brukeren betaler for å ringe den andre på en vanlig telefon.

Ettersom PSP har innebygget støtte for trådløst nettverk, vil det altså (såframt du er tilkoblet nettet) mest sannsynlig være mulig å bruke PSPen som en slags mobiltelefon - noe som kan gi spillmaskinen et ekstra kort på hånden i kampen mot Nintnendo DS.

Sony har ikke kommet med noe offisiell pressemelding om dette, men det antas at de vil fortelle mer om tjenesten på CES-messen, som begynner på mandag.

RØPET SEG: Både i videoen og i høyremargen på CES-nettsida har Sony røpet at de vil lansere nett-telefonitjenesten Skype på PSP. Foto: FAKSIMILE
RØPET SEG: Både i videoen og i høyremargen på CES-nettsida har Sony røpet at de vil lansere nett-telefonitjenesten Skype på PSP. Foto: FAKSIMILE Vis mer
ETTERLENGTET: Med Skype på PSP kan brukerne snakke med hverandre over internett.