Vil gjøre «X-Files»- comeback

- Har veldig lyst til å lage filmen.

(Dagbladet): Den populære 90-tallsserien «X-Files» varte i ni sesonger og har resultert i to spillefilmer. Nå forteller hovedrolleinnehaverne at de ønsker å lage en tredje film basert på programmet.

I forbindelse med seriens 20-årsjubileum som ble feiret i helgen kunne David Duchovny og Gillian Anderson, som spilte hovedrollene i serien, røpe at planleggingen av en ny film er godt i gang, ifølge LA Times.

- Alle er om bord, inkludert serieskaper Chris Carter. Gillian og jeg har også veldig lyst til å lage filmen, så nå er det egentlig bare opp til produksjonsselskapet 20th Century Fox, sa Duchovny.

Produksjonsselskapet har ikke kommentert planene om en mulig tredje film.

Den forrige filmen «The X-Files: I want to believe», som kom ut i 2008, gikk ikke så bra som ønsket, og anmeldere og publikum klaget på at filmen manglet sitt eget tema. Den første filmversjonen av serien kom ut ti år tidligere og var en langt større suksess.

Spesialagenter X-Files handler om de to spesialagentene Fox Mulder og Dana Scully som jobber for FBI. De to arbeider hovedsaklig med såkalte X-filer, som består av uløste saker i kategorien paranormale fenomener.

Mulder har klokkeklar tro på at det finnes mer mellom himmel og jord enn man er klar over, mens Scully er mer skeptisk til det undenomjordige og har i oppgave å analysere validiteten i de bevisene Mulder legger frem.

Serien ble sendt på TV 2 fra 1994, og rundt 600 000 nordmenn fulgte den første sesongen.

AGENTER: David Duchovny og Gillian Anderson spilte spesialagentene Fox Mulder og Dana Scully i suksesserien «X-Files». Foto: Scanpix
AGENTER: David Duchovny og Gillian Anderson spilte spesialagentene Fox Mulder og Dana Scully i suksesserien «X-Files». Foto: Scanpix Vis mer