Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil grave opp liket av Marley

Enka vil ta med seg Bob til Etiopia.

(Dagbladet.no): Det er noen år siden Bob Marley døde av kreft i Miami, men kona mener det er på tide at graven hans flyttes dit den egentlig hører hjemme: I Etiopia.

Marley ble født på Jamaica 6. februar 1945, og ble en verdensstjerne med gruppa The Wailers. Da han døde ble han gravlagt i hjemlandet. Kona, Rita Marley, mener det vil være en høyst passende sekstiårspresang å flytte graven.

- Bobs liv handlet bare om Afrika. Det handlet ikke om Jamaica, sier hun til nyhetsbyrået AP.

- Hvordan kan du gi opp et helt kontinent til fordel for en øy? Det er hans rett å bli gravlagt der han selv ville ønsket det. Det var dette som var hans misjon i livet, sier Rita Marley.

Stor feiring i Etiopia

Kona mener Etiopia var Marleys åndelige hjem. Som en dedikert tilhenger av Rastafari-troen er det ifølge kona naturlig at han blir flyttet til landet Haile Selassie regjerte.

Selassie ble sett på som den åndelige lederen for Rastafari-bevegelsen, og han donerte også land til jamicanere som ville bosette seg i Etiopia.

Rita Marley er delarrangør av en minnekonsert i den etiopiske hovedstaden Addis Abeba på Bob Marleys bursdag. Kjente afrikanske artister som Angelique Kidjo og Youssou N\'Dour skal opptre, og Rita mener datoen er perfekt for gravflyttingen også.

- Etiopia er hans åndelige hvilested. Fordi sekstiårsdagen hans ville vært i år er det et riktig tidspunkt å flytte ham på.

FLYTTES? Ifølge kona var det ingenting Bob Marley heller ville enn å gravlegges i Etiopia.
FORBEREDER FEIRING OG FLYTTING: Rita Marley var kordame i The Wailers og giftet seg med Bob i 1966. Nå står hun på for å flytte graven til sin avdøde ektemann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media