Vil ha 15-årsgrense

Barneombudet vil heve aldersgrensen på «Ringenes herre: To tårn» fra 11 til 15 år. Ombudet har klaget filmen inn til Filmklagenemnda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis Barneombudet får gjennomslag for klagen, vil 11-åringene bli stoppet på morgendagens premiere. Si din mening!

- Vi har sett filmen sammen med noen ungdommer for å vurdere den. Vi mener den er mer skremmende enn den forrige filmen og har en gjennomgående dystrere tone. Vår vurdering er at filmen kan virke skadelig også for ungdom ned mot aldersgrensen, altså 11- 12-åringer, sier nestleder Knut Haanes i Barneombudet. Han trekker fram at flere filmkritikere har reagert på aldersgrensen.

- Det er gledelig at også filmkritikerne har et barneperspektiv og ønsker høyere aldersgrense. Hvis filmen skulle få 15-årsgrense, vil likevel barn ned til 12 år kunne se filmen i følge med voksne, sier Haanes.

Uavhengig vurdering

Barneombudet mener filmen må vurderes helt uavhengig av første del i trilogien.

- «To tårn» må ses og vurderes som en enkelt film. Vi kan ikke forutsette at 11-åringer som ser denne filmen, har sett den første delen. Da blir den indre logikken borte, og voldsutøvelsene blir hengende i lufta. De scenene som letter det voldsomme inntrykket, er ikke egnet til å gjøre det for barn. Det er voksenhumor og kjærlighetsscener, sier Haanes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer