Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ha besøk av begge kjærestene

R. Kellys advokat begjærer artisten løslatt på bakgrunn av angivelige helseproblemer - og fordi artisten bare får ha besøk av én av sine to kjærester.

I FENGSEL: R. Kelly sitter for tiden fengslet i påvente av at saken hans kommer opp i retten. Nå begjører advokaten hans artisten løslatt. Foto: Antonio Perez / POOL / AFP / NTB scanpix
I FENGSEL: R. Kelly sitter for tiden fengslet i påvente av at saken hans kommer opp i retten. Nå begjører advokaten hans artisten løslatt. Foto: Antonio Perez / POOL / AFP / NTB scanpix Vis mer

Siden juli har sanger Robert Sylvester Kelly, bedre kjent som R. Kelly, sittet fengslet i påvente av rettssak. Kelly står anklaget for en rekke tilfeller av seksuelle overgrep, i tillegg til blant annet kidnapping. Han nekter straffskyld.

Nå ber advokat Steve Greenberg om at artisten løslates. Årsaken er at Kelly ifølge Greenberg har pådratt seg «angst, ubehandlet brokk og nummenhet i den ene hånda» mens han har sittet fengslet.

I et dokument til domstolen i New York hevder han at klienten hans ikke mottar adekvat medisinsk behandling. Dette skriver The Guardian.

Men det er ikke alt: Advokaten viser også til det faktum at Kelly for øyeblikket bare får ha besøk av én av sine to kjærester.

Restriksjoner

- Det ligger alvorlige restriksjoner på besøkene hans. For øyeblikket kan han bare få besøk av én person utenfor familien. Med andre ord, selv om han har bodd med to kvinner, får bare én av dem plass på besøkslista, skriver han i dokumentet.

Videre skriver han at artisten ikke får motta besøk fra noen andre venner eller kolleger, og at artisten må bytte ut personen på besøkslista hver 90. dag.

- Det er ikke riktig, mener Greenberg.

Ifølge CNN hevder Greenberg også at Kelly verken utgjør noen trussel for de angivelige ofrene eller planlegger å flykte, og at han derfor bør løslates.

De angivelige forholdene vil bli tatt opp under en høring onsdag.

Anklagene mot Kelly strekker seg nesten 30 år tilbake i tid.

Kelly ble først arrestert i februar i år. Han ble tiltalt på ti punkter, nektet straffskyld, og ble seinere løslatt mot kausjon. I mai ble han tiltalt på ytterligere elleve punkter, ifølge The Guardian. Denne gangen ble han nektet kausjon. Saken skal opp i retten i april 2020.

I 2002 ble Kelly tiltalt for produksjon av barneporno. Anklagen bunnet i en 27 minutter lang sexvideo. I 2008 ble han frifunnet på alle punkter. Det skrev blant annet The New York Times den gangen.

Forfekter sin uskyld

Anklagene mot Kelly har tidligere blitt grundig behandlet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

Her forteller flere angivelige ofre om at de skal ha blitt utsatt for overgrep av artisten.

I mars forfektet Kelly sin uskyld i et intervju med CBS.

- Med alt jeg har vært gjennom … Hvor dum hadde jeg vært? Dette er så dumt. Bruk fornuft, sa Kelly.

Han var tydelig opprørt i intervjuet, kjempet mot tårene og snakket bedende inn i kameraet.

Kontroversene og ryktene rundt Kelly har forfulgt ham i lang tid. Artisten er også blitt saksøkt av flere kvinner som anklager ham for å ha hatt sex med dem da de var mindreårige. I de fleste sakene er det blitt inngått forlik.

- Folk går tilbake til fortida mi. Det er akkurat det de gjør. Også prøver de å legge dette til det, for å gjøre at dette skal føles ekte for folk, sa en tydelig opprørt Kelly til CBS.

- Men fortida di er relevant? spurte programleder Gayle King.

- Absolutt ikke, svarte Kelly, og fortsatte å insistere på at anklagene er basert på rykter og løgner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling