Vil ha Bragepris for kiosklitteratur

Seriebokforfatter Trude Brænne Larssen vil ha egen Bragepris for kiosklitteratur. Hun reagerer på ignoranse og arroganse hos kultureliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det burde ikke være mindre stuereint å ha som mål å underholde mennesker og satse på et massemarked, sier Trude Brænne Larssen, som er aktuell med den nye bokserien «Holmegaard» på Cappelens Forlag. Hver bok koster 65 kroner. Førsteopplaget av den første boka, «Mot alle odds», er 62900 eksemplarer.

- Det er mange serier ute. Etter min mening burde mye av det ikke ha vært trykket. Det går an å skrive god og dårlig underholdningslitteratur. En egen Bragepris for serielitteratur ville være med på å heve nivået for sjangeren, sier Larssen.

Lederen i arrangementskomiteen i Brage, Astrid de Vibe, har ikke vurdert en egen Bragepris for underholdningsromaner.

- Ignorert

- Dette kommer bardust på. Vi har diskutert at det kanskje er for store sekkekategorier for fagbøker og skjønnlitteratur, men å tenke på underholdningsromaner som en fast egen Bragepris-kategori, har vi ikke gjort. Kanskje det bør være en utfordring for Bladkompaniet, Damm og Cappelen å danne en pris for serielitteraturen, sier de Vibe.

Larsen synes ofte serielitteraturen blir ignorert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer