Vil ha deg til frokost

NRK ga fra seg frokost-TV til TV2 uten kamp. Det kan de angre på. I morgen tidlig blir det opp til Anne Grosvold og Øysten Bache å rette opp tabben. For nå er det klart for den virkelig store frokostduellen.

Nedlagte «NRKs Morgennytt» ble ingen reell utfordrer til suksessprogrammet «God Morgen, Norge» på TV2. Til det fikk programmet for lite penger til disposisjon og ble tatt av lufta før det var kommet skikkelig i gang. Nå satser NRK på nytt. Kringkaster Hans-Tore Bjerkaas har i første omgang bestilt 13 uker med frokost-TV fra NRKs underholdningsavdeling.

I morgen tidlig klokka 6.58 er TV-kampen i gang.

Pudre-TV

- Så spørs det om seerne vil ha pludre-TV eller et program med mange nyheter? sier Øystein Bache, som rir på en viss Frokost-TV-kompetanse. Han hadde nemlig Frokost-TV med Eli Rygg som makker den gang NRK viste det på lørdager

- Var det en tabbe å gi fra seg «Frokost-TV» til TV2?

Spørsmålet kommer overraskende på Frokostduoen, som er mer vant til å svare på om de er A- eller B-mennesker. De ønsker ikke å kaste en brannfakkel inn i tabbedebatten.

- Det...det ønsker jeg ikke å ha noen mening om i avisa. Vi får konsentrere oss om å få til et bra program. Jeg tror ikke dette er et program der seerne setter seg ned foran skjermen og blir sittende til sendeslutt. Seertallene vil variere gjennom programmet, sier Grosvold og blir sufflert av prosjektleder Ida Simonsen:

- Det blir antakeligvis flest seere rundt klokka åtte.

- TV2 har hatt suksess med sitt program. De har åpenbart truffet noe riktig, mener Bache.

- Men vi skal lage et annerledes program, fortsetter han.

Trimekspert

- Vi vektlegger aktualiteter den første timen. Den andre timen skal være mer rettet mot å gi seerne noen praktiske råd. Vi har en stor stab med folk som skal være med i programmene:

Tor Guttu skal snakke om språk og språkutvikling, samfunnsforsker Erling Dokk Holm om hva og hvorfor ting skjer i samfunnet, Brita Møystad Engeseth anbefaler kinofilm hver fredag, Odd Ivar Solvoll fra kokkelandslaget skal lage mat og Otto Robsahm gir praktiske «snekker- og husholdningsråd», mens Tommy Sørbø skal fortelle om ukjente sider ved kjente kunstverk. Steinar Hansson skal kommentere mediebildet.

Rune Gokstad overtar Øystein Baches programlederjobb etter seks uker, men blir med helt fra starten av med egne triminnslag.

- Trim for eldre?

- Han er mer forsøkskanin enn trimekspert, flirer Bache.

- Mat, innredning, trim og film. Høres ikke så veldig ulikt TV2 dette her?

- Det blir det, mener Grosvold bestemt.

- TV2 holder på en halvtime lenger enn dere?

- Nei da, ikke hvis du trekker fra reklamen.

MORGENKAMP: Frokost-TV på NRK, med Anne Grosvold og Øystein Bache, starter i morgen og skal gå fram til påske - i første omgang.