Vil ha doptest-boder på norske festivaler

Foreningen Tryggere Ruspolitikk vil innføre brukertesting av rusmidler på norske festivaler. Politidirektoratet er kritiske.

FLORERER: Tenåringer som sniffer kokain i teltene sine, åpenlyst røyking av marihuana og smugling av MDMA i vagina. På Roskildefestivalen i Danmark florerer narkotiske stoffer. Reporter: Sofie Braseth. Video/redigering: Ørjan RylandVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka skrev Dagbladet om den utbredte rusbruken på Roskildefestivalen.

Nå vil Foreningen Tryggere Ruspolitikk at festivalene skal åpne for å la gjester teste rusmidlene de besitter for styrke og giftig innhold. Det dreier seg blant annet om amfetamin, ecstasy, MDMA og kokain.

Skribent og Oslo-styremedlem i Foreningen Tryggere Ruspolitikk, Jon Olsen, mener bruk av rusmiddeltester er skadereduserende og bidrar til økt kunnskap om innholdet i stoffene på det illegale markedet.

- Skadereduserende tiltak vil alltid minimere antall tilfeller der festivaldeltakere trenger helsehjelp, utagerer eller skader seg med rusmidler. Der rusmidlene i dag brukes i smug og ofte tas utenfor festivalområdet, ville en brukertest-bod gitt brukere ro til å vurdere muligheter og risiko, sier Olsen.

- Ikke kapasitet

Ifølge de siste tallene fra Roskildefestivalen ble det i år gjennomført 537 arrestasjoner knyttet til narkotika.

Politiet beslagla 71 gram kokain, 80 gram amfetamin, 47 gram MDMA, 2,2 kilo hasj, 953,5 gram marihuana og 407,5 cannabis-sigaretter, ifølge tallene. Det var sju arrestasjoner knyttet til vold, og bare ett knyttet til dokumentforfalskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer