- Vil ha filmer folk vil ha

Harry Guttormsen ble i går tilbudt jobben som ny spillefilmkonsulent i Norsk Filminstitutt. Han blir mektigere enn den beskjedne konsulenttittelen antyder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Guttorm Pettersen, filmsjef i Oslo Kinematografer, var den andre kandidaten til denne viktige stillingen innen norsk film.

Guttormsen får ansvaret for å dele ut om lag 40 millioner kroner i støtte til norske spillefilmer hvert år. Han blir en av de tre som bestemmer over pengeflyten i filmbransjen - de to andre er direktør Elin Erichsen i Audiovisuelt Produksjonsfond og direktør Tom Remlov i Norsk Film AS.

Til sammen forvalter disse tre personene årlig over 110 millioner til produksjon av nye spillefilmer. Harry Guttormsen er en meget erfaren teaterinstruktør, men hans befatning med filmbransjen er mindre. Nå er det jo erfaringsmessig ikke så langt fra teatret til filmen i Norge.

- Det jobben som spillefilmkonsulent går ut på, er å finne gode manus og hvilken regissør som skal gjøre filmen. Her mener jeg at jeg har noe å bidra med, sier Guttormsen.

- Min kompetanse ligger i å utvikle manus. Jeg har sett meg lei på gode ideer som blir skuslet bort. Vår viktigste oppgave er å lage norske filmer som publikum vil se.

Guttormsen har til nå vært fast instruktør ved Det Norske Teatret. Han har også vært manuskonsulent på blant annet «Budbringeren».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer