Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ha flere barn

Mette-Marit har sagt det tidligere, nå har kronprins Haakon også bestemt seg: Han vil ha flere barn, forteller han i den kommende utgaven av livsstilsmagasinet Fjords.

Det er helt i slutten av det fem sider lange intervjuet den kommende kongen av Norge blir spurt om han ser for seg kronprinsparet midt i en stor ungeflokk i åra som kommer.

-  Ja, det ville absolutt vært fint. Vi vil nok ha flere barn. Men akkurat nå er vi fornøyd med de to vi har, svarer kronprinsen.

Ikke singel lenger

Kronprinsen, som tidligere har innrømmet at han muligens har et snev av ordblindhet, forteller at han trenger lang tid og mye konsentrasjon for å lese bøker. Den siste boka han har lest er Per Pettersons kritikerroste «Ut og stjæle hester».

Hans musikkinteresse har tidligere fått mye oppmerksomhet, ikke minst fordi det var på Quart-festivalen han traff sin kommende kone Mette-Marit. Med alderen har imidlertid musikkinteressen forandret seg.

-  Det var annerledes da man var 20 år og singel, sier han.

Likevel drar Haakon fram rockeband som Audioslave og Queens Of The Stone Age som sine favoritter, i tillegg til jazz, electronika, hip hop og klassisk musikk.

-  Jeg er ikke så oppdatert som jeg pleide å være, sier kronprinsen. Men han synes framgangen norsk musikk har hatt de siste åra er veldig spennende.

Det viser seg også at han har beholdt de nesten to meter høye høyttalerne Märtha Louise tidligere har omtalt i intervjuer.

-  Ja, faktisk. Men nå er de integrert i et stort hjemmekinoanlegg. Kronprinsessen og jeg er veldig interessert i film, så nå kan vi invitere venner på filmkvelder.

Frihet innen plikten

Kronprinsen trekker paralleller mellom det å arve den norske tronen og å overta en gård eller familiebedrift.

-  Du overtar et stort ansvar - det å vedlikeholde og utvikle noe som har stor verdi for dine foreldre og resten av familien. For meg er det en mulighet til å gjøre noe konstruktivt på bakgrunn av de gitte forutsetningene, sier tronarvingen og legger til at han finner frihet innen plikten.

I intervjuet i Fjords Magazine forteller Haakon om kongehusets menneskesyn.

-  For oss er respekten for menneskeverdet fundamental. Den kongelige familien kan være eksponent for enkelte verdier i samfunnet, for eksempel at man burde respektere hverandre som mennesker, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og seksuelle preferanser.

-  Litt irriterende

På spørsmål om hvordan han takler fotografer som har en tendens til å skvulpe rundt med store objektiver utenfor sommerhuset, svarer kronprins Haakon kort:

-  Det kan være litt irriterende.

Han legger heller ikke skjul på at både han og kona er opptatt av barns spesielle behov for privatliv, og sier i intervjuet at medias dekning er noe som blir diskutert de gangene kronprinsparet møter andre europeiske kongelige.

ÅPEN KRONPRINS: Kronprins Haakon, her med Ingrid Alexandra på armen, sier i et intervju i magasinet Fjords at han ønsker seg flere barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media