Vil ha flere høyhus

Per Ditlev-Simonsen mener det meste som er bygd i Oslo etter krigen, er uspennende. - Oslo tåler flere høyhus, sier Oslos ordfører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror ikke noen enkeltstående høyhus vil ødelegge byens karakter. Det er uansett ikke snakk om at vi skal ha høyblokker overalt, sier Per Ditlev-Simonsen. Han har sittet i juryen som bestemte seg for det kontroversielle vinnerutkastet til Vestbanen. Her er det tegnet inn et høyhus som mange mener konkurrerer med Rådhustårnet, som ligger et steinkast unna.

Balanse

- Jeg kommer til å bli forbauset om ikke mange etter hvert skjønner at det er riktig med et høyhus her. Det er snakk om å få en balanse til Rådhuset, og å avslutte Rådhusplassen på en skikkelig måte, sier Ditlev Simonsen, som står med beina godt plantet mellom Vestbanen og sin egen arbeidsplass - Rådhuset.

- Men flere mener at vinnerutkastet er rasjonelt, inhumant og at det ikke innbyr til menneskelig samhandling?

- Det at vi legger biblioteket i hjertet av bygningen viser jo tvert om at dette er et meget humanistisk prosjekt. Forslaget åpner dessuten nye rom som ikke har vært der før, sier ordføreren.

- Jeg tror vi skal være takknemlige overfor Statsbygg som la inn som premiss at vi skulle få nyskapende og bemerkelsesverdig arkitektur. Ditlev-Simonsen mener vinnerutkastet til Vestbanen vil løfte byen arkitektonisk. Byggene dekker et areal på 130000 kvadratmeter, og skal blant annet fylles med kinoer, Stenersenmuseet, Deichmanske bibliotek og et fredssenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer