Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ha glamourmodeller og kriminelle

Les hvordan Big Brother-deltakerne rekrutteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere har Dagbladet.no skrevet om hvordan Big Brother bruker kriminelle deltakere for å øke seertallene, og om hvordan Big Brother kontaktet modellbyrået MSR med direkte castingønsker, da Michael Wibecan ble plukket ut i fjor.

Da det kom frem at norske Sami Alem var dømt for en grov voldsepisode, beklaget informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth at Big Brother-produsentene desverre ikke har tilgang på deltakernes vandelsattester.

- Det er også et problem for oss at vi ikke har tilgang på deltakernes vandelsattester. Vi kan ikke vite om de lyver, sa Gjelseth til Dagbladet.no.

Det er ikke hele sannheten.

I et brev Dagbladet.no har fått tilgang på fremgår det at Big Brother-deltakerne blir bedt om å gi produsentene tilgang til deres vandelsattester.

«Du er blitt antatt til et såkalt andreintervju. Dette innebærer at vi trenger et utdrag fra ditt politiregister».

Sitatet er hentet fra et brev undertegnet av svenske Erika Moen. Hun jobber med castingen av de svenske Big Brother-deltakerne. Da Dagbladet.no ringte for å få bekreftet at hun hadde skrevet brevet, ville hun ikke kommentere saken.

Henter inn glamourmodeller

TILTALENDE: Glamourmodell Angelica og de kriminelle Samuel, Sami og Jessica er hva Big Brother-produsentene kaller interessante og tiltalende personer. Foto: TVNorge
TILTALENDE: Glamourmodell Angelica og de kriminelle Samuel, Sami og Jessica er hva Big Brother-produsentene kaller interessante og tiltalende personer. Foto: TVNorge Vis mer

Erika Moen er tidligere glamourmodell og har barn sammen med den erotiske fotografen Bingo Remiér. Remiér driver blant annet nettstedet flickor.se.

På nettstedet kan du gå inn og se bilder av lettkledde jenter, deriblant fjorårets Big Brother-deltaker Elita Löfblad og årets svenske glamourmodell Angelica Bremert.

Til avisen Svenska Dagbladet nærmest skryter Rimér av sin egen rolle i rekrutteringen av deltakere til realityserier.

- Jeg tror faktisk at vi har forsynt de fleste dokussåpene med deltakere. De vil ha utadvendte, pene og spektakulære mennesker, sier Rimér.

Dermed ser det ut til at det eksisterer tette bånd mellom Big Brother og glamourmodellbransjen.

- Det er allerede bevist at produsentene bevisst tar inn kriminelle. Nå ser vi også at deltakere håndplukkes av Erika Moen, som har en sterk forbindelse til glamourmodellbransjen. Hun ble i sin tid selv oppdaget som glamourmodell av Bingo Remiér, sier tidligere Big Brother-deltaker Kenneth M. Forsberg.

Han bekrefter også overfor Dagbladet.no påstanden som ble fremsatt av en annen tidligere deltaker Michael Wibecan.

- Produsentene er til de grader klar over deltakernes kriminelle bakgrunn. Ikke bare blir deltakerne selv bedt om å oppgi om de er straffedømte. Deltakerne blir også bedt om å hente ut personalia fra politiregisteret og sende disse opplysningene til de som står bak Big Brother.

Av de svenske deltakerne er Samuel Aransson dømt for grov mishandlig og Jessica Lindgren er dømt for narkotikaforbrytelser.

Søker tiltalende personer

Når Dagbladet.no snakker med castingansvarlig for Big Brother, Sara Goldensohn, synes ikke hun det er rart at det er en høy representasjon av kriminelle og glamourmodeller i Big Brother-huset.

- Når vi leter etter deltakere leter vi etter interessante personer med en tiltalende personlighet, sier Goldensohn.

- Er kriminelle personer tiltalende?

- Jeg vil ikke gå inn på vurderingen av hver enkelt deltaker, men som sagt, vi ser etter interessante personer.

Goldensohn bekrefter at Erika Moen er blant de som jobber tett med castingen. Når Dagbladet.no påpeker linken mellom Moen og den erotiske fotografen Bingo Rimérs virksomhet, forstår ikke Goldensohn spørsmålet.

- Jeg forstår ikke. Det er ikke noe rart at verken eller Elita, Angelica eller Jessica ble plukket ut. De er interessante, sier Goldensohn uten å presisere hva hun mener med det.

Og på spørsmål om de er ute etter å spisse programmet ved å dra inn deltakere med fortid som kriminell eller glamourmodell, svarer Goldensohn kort:

- Absolutt ikke!

Eks-Big Brother Forsberg har vanskelig for å godta dette svaret.

- I Sverige kom det inn 20.000 søknader. Da kan de ikke påstå at det er tilfeldig at de får inn tre kriminelle og flere glamourmodeller, sier Forsberg.

Morsom tv

Informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth har tidligere benektet at TVNorge og Big Brother prøver å trekke veksel på deltakernes kriminelle bakgrun.

- Vi gjør ikke noe for å spisse innholdet i Big Brother. Vi setter sammen en deltakerliste hvor vi mener at deltakerne passer sammen, sa Gjelseth til Dagbladet.no før helgen.

Nå er tonen noe annerledes.

- Når vi lager Big Brother for femte gang er det klart vi tar noen grep. Det gjelder å finne noen fargeklatter. Jeg skal ikke her ta stilling til om vi har lykkes, men det kan bli morsom tv, sier Gjelseth til Dagbladet.no.

- Forstår du at ikke alle synes det er morsom tv når voldsdømte dukker opp i et underholdningsprogram?

- Folk kan gjerne ha den oppfatningen de vil. Men mennesker som har gjort opp for seg kan like gjerne fungere som et rollebilde, sier Gjelseth.

<B>STØTTER WIBECAN:</B> Tidligere Big Brother-deltaker Kenneth M. Forsberg støtter Michael Wibecans utspill om at Big Brother bruker deltakernes fortid for å trekke seere.
<B>FØLTE SEG LURT:</B> Michael Wibecan følte seg lurt og brukt da han i fjor ble kastet ut av Big Brother etter bare tre dager på grunn av en voldsdom.
<B>ELITA:</B> Fjorårets glamourmodell Elita var også rekruttert fra Bingo Rimér og hans castingkjæreste Erika Moen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!