Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Homer som president

Britiske tv-seere har talt.

(Dagbladet.no): Mens det virkelige presidentracet i USA går inn i siste runde, har britiske tv-seere stemt fram tv-figurene de helst ville hatt i Det hvite hus.

Ikke overraskende kom Martin Sheens rollefigur Josiah Bartlet i serien «Presidenten» høyt opp på lista. Han ble imidlertid knust av en tv-figur av et helt annet kaliber - Homer Simpson.

Homer fikk 24 prosent av stemmene fra 2000 lesere av Radio Times-magasinet. De mente at Simpson - under mottoet «Ikke store regjeringer - bare store livvidder» - var rett mann for USA. Eller kanskje de støttet seg til Homers slagord da han i en episode stilte til valg som borgermester: «Jeg lover at det vil bli færre atomulykker med meg som borgermester, enn med meg som atominspektør».

Ifølge Reuters stakk radiopsykolog Frasier Crane av med tredjeplass på presidentlista, i konkurranse med blant andre Gil Grissom fra «CSI», Jack Bauer fra «24», Cliff Huxtable fra «Cosby Show», Phoebe fra «Friends», og sjefen sjøl: Mafiabossen Tony Soprano.

FØRSTEFAMILIEN: Britiske tv-seere vil ha Homer Simpson i førersetet.
TV-PRESIDENT: Martin Sheens rollefigur, Josiah Bartlet, endte på en andreplass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media