Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vil ha James Cameron til å lage «StarCraft»-film

«Avatar»-regissøren står høyt i kurs hos Blizzard.

VELGER FRA ØVERSTE HYLLE: Spillselskapet Blizzard vil ha James Cameron til å regissere filmen basert på «StarCraft». Foto: Blizzard Activision
VELGER FRA ØVERSTE HYLLE: Spillselskapet Blizzard vil ha James Cameron til å regissere filmen basert på «StarCraft». Foto: Blizzard Activision Vis mer

|||Spillgiganten Blizzard har stått bak gigantsuksesser som onlinefenomenet «World of WarCraft», men også det svært populære og nylig lanserte science fiction-strategispillet «StarCraft II: Wings of Liberty».

I et intervju med MTVs Multiplayer-blogg forteller spilldesigner i Blizzard, Rob Pardo, at de gjerne kunne tenkt seg en film basert på «StarCraft»-universet, men at de er kresne på hvem som skal få håndtere merkevaren.

Pardo avslører allikevel at det er én regissør som nærmest automatisk ville fått dem til å signere kontrakten på flekken.

- Vi har alltid hatt interesse av å få tingene våre på film eller tv. Det er bare så vanskelig å finne de rette partnerne. Vi kunne sannsynligvis ha laget en film eller noe til tv for mange år siden, men det er veldig viktig for oss at vi finner kreative folk som er virkelig talentfulle og som er entusiastiske rundt merkevarene våre. Det har alltid vært en utfordring for oss.

- Jeg tror at hvis Jim Cameron kom til oss i morgen og sa; «vil dere lage en «StarCraft»-film?», så hadde vi nok signert, sier Pardo til MTV.

Han påpeker at de fant den rette kombinasjonen til «World of WarCraft»-filmen som for tiden er i startgropa.

- Det er grunnen til at vi gjorde det med «World of WarCraft»-filmen. Vi er veldig entusiastiske over å være involvert med Legendary Pictures, som vi syntes hadde et interessant rulleblad med denne typen filmer som passer med markevarene våre.

Blizzard har altså allerede satt i gang prosessen med å lage en spillefilm basert på «World of WarCraft». I 2006 ble de enige med Legendary Pictures og «Spider-Man»-regissør Sam Raimi, som har fått det ærefulle oppdraget om å stå for regien. Men det er tydelig at de tar seg god tid med å få på plass historien først.

Pardo sier til MTV at «World of WarCraft»-filmen fremdeles befinner seg på manusstadiet.

Skaperen bak den Oscar-nominerte supersuksesen «Avatar», James Cameron, er for tiden travelt opptatt. Han planlegger hele to nye oppfølgere til «Avatar», har han uttalt. Alt han trenger før han setter i gang for fullt er en godkjennelse fra filmselskapet 20th Century Fox. Det er visstnok også planlagt en bok basert på den første filmen, samt en ny, ni minutter lengre versjon av kassasuksessen som slo alle rekorder etter at den fikk premiere i fjor.

INTERESSERT I SPILLFILM? Med «Avatar», «The Abyss» og «Aliens» på CV-en er ikke James Cameron fremmed for science fiction. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP
INTERESSERT I SPILLFILM? Med «Avatar», «The Abyss» og «Aliens» på CV-en er ikke James Cameron fremmed for science fiction. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling