Vil ha kvinne i redaktørstolen

Det er klart for et maktskifte i Bok-Norge. Redaktøren for Bokklubben Nye Bøker bestemmer i stor grad både hvilke bøker Norges befolkning skal lese og hvilke forfattere som får tjene hundretusenvis av kroner. Avtroppende redaktør Knut Gørvell ønsker at en kvinne overtar.

Dette er kandidatene

Etter at klubben har hatt mannlig sjef siden starten på 1970-tallet, ønsker man seg denne gangen en kvinne i toppjobben.

Redaktør Knut Gørvell går 1. mai over i ny stilling som direktør for seksjonen som omfatter blant annet Bokklubben Nye Bøker og Bokklubben Krim og Spenning. Nå søkes en arvtaker som både kan sørge for stor inntjening til Nye Bøker og satse på kvalitetslitteratur.

Nye Bøker holder liv i De norske Bokklubbene, og til dels eierforlagene.

- Det er viktig å beholde et stort publikum som er glad i å lese. Vi må både utfordre og bekrefte disse lesernes smak, sier Gørvell.

Tendensen de siste årene har vært at Nye Bøker har satset på lettere kvinnebøker i underholdningssjangeren. I bokbransjen er det mange som håper at en ny redaktør vil ta utfordringen med å finne nye aktuelle forfattere å satse på mer alvorlig enn det Gørvell til nå har gjort. Men dette må ikke gå på bekostning av pengeinntjeningen.

De fleste i bransjen tror at Bokklubben Nye Bøker nå får en kvinnelig redaktør. Medlemsmassen domineres av kvinner, noe som gjenspeiles i de siste utgivelsene.

Bokklubben Nye Bøker Den som får sin bok antatt som månedens bok, er sikret en større inntekt enn den som er avhengig av innkjøpsordningen og bokhandelsalg. Bøkene selger mellom 25 000 og 60 000. Over disk regnes 2000 - 3000 som godt salg av en skjønnlitteraær utgivelse, i tillegg kjøper staten 1000 eksemplarer. I Bokklubben Nye Bøker får forfatteren ca. 17 kroner pr. bok som selges 600 000 kroner er helt vanlig inntekt på en hovedbok.
Bokklubben Nye Bøker Den som får sin bok antatt som månedens bok, er sikret en større inntekt enn den som er avhengig av innkjøpsordningen og bokhandelsalg. Bøkene selger mellom 25 000 og 60 000. Over disk regnes 2000 - 3000 som godt salg av en skjønnlitteraær utgivelse, i tillegg kjøper staten 1000 eksemplarer. I Bokklubben Nye Bøker får forfatteren ca. 17 kroner pr. bok som selges 600 000 kroner er helt vanlig inntekt på en hovedbok. Vis mer