Vil ha med fiskerinæringa på spleiselag for bokmesse

- En long shot, mener Norges Råfisklag.

FORNØYD ETTER FRANKFURT: Thorhild Widvey er tilbake fra bokmessa i Frankfurt og mener Norge har gode sjanser for å bli hovedland der i 2019. Foto: Scanpix
FORNØYD ETTER FRANKFURT: Thorhild Widvey er tilbake fra bokmessa i Frankfurt og mener Norge har gode sjanser for å bli hovedland der i 2019. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norsk litteratur er i vinden om dagen, og Senteret for norsk litteratur i utlandet (NORLA) har vært pådriver for å få kulturdepartementet til å støtte at Norge kan bli hovedgjesteland ved bokmessa i Frankfurt i 2019.

Men kulturdepartementet har tidligere vært lunkne til å støtte planen, noe de har fått sterk kritikk for av Ap-politiker Anniken Huitfeldt.

Nå har likevel kulturministeren bestemt seg for å støtte forslaget. I høst ble det klart at hun foreslår å bevilge 25 millioner kroner for at Norge skal kunne bli hovedland i 2019.

- Jeg har en god følelse om at dette går den rette veien, sa kulturminister Thorhild Widvey (H) til Dagbladet etter å ha deltatt på messen i forrige uke.

Trenger mer penger Men det gjenstår å finne flere friske midler før en deltakelse er sikret. NORLA har anslått at de trenger 55 millioner for å sikre nivået på arrangementet i Frankfurt. De har allerede skaffet 12 millioner, men mangler fortsatt en betydelig andel for å nå budsjettmålet.

Bokbransjen må nå fri til næringslivet for å få inn midler før Norge kan sikre seg en hovedplassering ved messa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer