Vil ha Napster stengt umiddelbart

Den amerikanske musikkindustrien ber nå retten om å stenge Napster umiddelbart.

Napster er et internettsted som tilbyr brukerne å bytte musikk seg imellom vederlagsfritt. Virksomheten har virket som en rød klut for noen artister, mens andre, som surfpønkbandet Offspring, har applaudert Napster og kalt det framtidas distribusjonskanal for musikk.

Foreningen som representerer musikkindustrien i USA, The Recording Industry Association of America, ba i går om at en føderal dommer stenger Napster umiddelbart. Dette kommer i tillegg til søksmålet organisasjonen fremmet mot nettstedet i desember.

Det er Marilyn Hall Patel som dømmer i saken. Organisasjonene Motion Picture Association of America og MP3.com har erklært at de støtter søksmålet om å stenge Napster.

Industrien hevder at bytteordningen på Napster fremmer vidtrekkende brudd på åndsverksloven.

- Hvis Napster kan fremme og legge til rette for distribusjon av piratkopierte lydopptak, hvordan kan de hindres fra å gjøre det samme med filmer, dataprogrammer, bøker, magasiner, aviser, fjernsyn, bilder eller videospill? sier Jack Valenti, president i den amerikanske filmindustriens organisasjon til nyhetsbyrået Associated Press.

Selv om retten kan beordre Napster til å stenge serverne sine, vil det være så godt som umulig å hindre at innholdet på Napster fortsetter å distribueres, siden systemet baserer seg på at brukerne sender filer seg imellom og lagrer filene lokalt.

Du kan leser mer om saken på The Nando Times.

Napster finner du her.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 454802279


Varnish cache server