Vil ha Nesbø og Lindell i «Skal vi danse»

Krimdronning Camilla Läckberg har fått selvtillit av svenske «Let's Dance». Nå vil hun se sine norske kolleger på parketten.

DANSEFOT: - Jeg har aldri vært en babe, jeg var alltid den smarte jenta med de tykke brillene. Derfor har det vært veldig utviklende for meg å være med i «Let's dance», sier Camilla Läckberg. Foto: Olle Sporrong/Expressen
DANSEFOT: - Jeg har aldri vært en babe, jeg var alltid den smarte jenta med de tykke brillene. Derfor har det vært veldig utviklende for meg å være med i «Let's dance», sier Camilla Läckberg. Foto: Olle Sporrong/ExpressenVis mer

(Dagbladet): - Unni Lindell hadde vært fantastisk i «Skal vi danse». Hun har jo så fin utstråling. Jeg liker henne veldig godt og skulle gjerne sett henne på dansegulvet. Jo Nesbø hadde nok også gjort det bra. Jeg ser for meg at han hadde tatt seg bra ut i en sånn rosa oppkneppet paljettskjorte, fniser Camilla Läckberg.

Danser mot kjendiser Krimforfatteren har tatt en pause fra Tango-treningen. På telefon fra Stockholm forteller hun engasjert om deltagelsen i den svenske utgaven av «Skal vi danse».

I programmet har hun uke etter uke danset mot kjendiser som supermodell Markus Schenkenberg og svenskekongens angivelige eks-elskerinne, Camilla Henemark.

- Det er helt absurd! Virkelig en merkelig opplevelse. Jeg er ikke vant til å bruke kroppen min, og var helt sikker på at jeg skulle ryke ut etter den første dansen.

Bestselger og babe 37-åringen er en av Sveriges mest profilerte forfattere, og i Norge har opplaget på bøkene hennes rundet millionen. Läckberg sier det var en stor overgang å gå fra å bli vurdert i bokanmeldelser, til å få utdelt poeng på direktesendt fjernsyn.

- Det er det som gjør dette til en spesiell opplevelse. Jeg er vant til å bli bedømt intellektuelt, så det er rart å plutselig få oppmerksomhet for hvordan jeg ser ut.

På nettet har folk diskutert Läckbergs «ekstreme» forvandling. Forfatteren har fått komplimenter for sin veltrente kropp, og har danset i stadig kortere kjoler.

DANSEBABE: Camilla Läckberg trodde ikke at hun likte å danse før hun ble med i svenske «Let's Dance». - Jeg er så vant til å bli bedømt intellektuelt, så det er rart å plutselig få oppmerksomhet for hvordan jeg ser ut. Foto: Stella Pictures
DANSEBABE: Camilla Läckberg trodde ikke at hun likte å danse før hun ble med i svenske «Let's Dance». - Jeg er så vant til å bli bedømt intellektuelt, så det er rart å plutselig få oppmerksomhet for hvordan jeg ser ut. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg har gått hele livet uten å trene, så kroppen min har gått helt i sjokk. Og så har jeg fått muskler for første gang. For seks år siden gikk jeg ned 20 kilo, men i hodet mitt er jeg fremdeles den tykke jenta. Jeg har aldri vært en babe, og var alltid den smarte jenta med de tykke brillene. Derfor har det vært veldig utviklende for meg å være med i «Let's dance», forteller hun.

- Jeg er livredd hver eneste uke, men samtidig føler jeg meg sterk som gang etter gang våger meg ut på parketten. Det har gjort mye for selvtilliten min.

Fryktet reaksjoner - I høst sa du til Dagbladet at du ønsket å trappe ned fordi du var sliten. Hva skjedde?

- Det gikk til helvete! Jeg har jobbet veldig hardt disse ukene, men samtidig har det vært litt avslappende å ikke måtte jobbe intellektuelt på samme måte som når jeg skriver bøker.

- Har «Let's dance» vært bra for forfatterskapet ditt?

- Absolutt. Det har også gitt meg en følelse av hvor bra det er å ha en sterk kropp. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne bli sterk og trent, og mannen min og jeg har bestemt oss for å trene sammen når «Let's dance» er over. Det er viktig å bevege seg utenfor sin egen komfortsone. Dansingen var virkelig en ny verden, men nå har jeg nesten begynt å tenke at menn i paljetter ser helt normalt ut.

UTRENT:- Jeg har gått hele livet uten å trene, så kroppen min har gått helt i sjokk. Og så har jeg fått muskler for første gang, sier Läckberg om konkurransen. Foto: Berit Roald/Scanpix
UTRENT:- Jeg har gått hele livet uten å trene, så kroppen min har gått helt i sjokk. Og så har jeg fått muskler for første gang, sier Läckberg om konkurransen. Foto: Berit Roald/Scanpix Vis mer

Läckberg ler høyt og forteller at hun i høst går i gang med sin niende krimroman. Forfatteren innrømmer at hun var nervøs på hvordan kollegene ville reagere på «Let's dance»-deltakelsen.

- Jeg var nok litt bekymret, siden jeg alltid har vært den som stikker nesa frem og har et image som en ganske kommersiell forfatter. Jeg var redd for at de skulle tenke «nå har hun gått over streken». Men så lang har jeg bare fått positive tilbakemeldinger. Jan Guillou skrev til og med en kronikk om at han heier på meg.