Vil ha rocken inn i norske stuer

Se sanglista til «SingStar Rocks!» - og småsur synging på video!

LONDON (Dagbladet.no): Av en eller annen grunn så er Norge et av de landene i verden der syngespillet «SingStar» på PlayStation 2 har slått best an. Ifølge bransjebladet Faro Journalen er det solgt rundt 120.000 «SingStar»-spill her til lands.

- Norge er faktisk, sammen med England og Tyskland, helt i tet når det gjelder salg av spillet. Ikke vet jeg hvorfor det er blitt sånn, forteller seniorprodusent Paulina Bozek ved Sonys London-studio til de fremmøtte journalistene som har kommet til London for å se på «SingStar Rocks!».

Som navnet antyder, så handler det kommende tilskuddet på syngespilltreet utelukkende om rock.

Mest ny rock 

Før mange gutter nå vil skvette i stolen i håp om å få gaule i kor med herrene i Kiss, Led Zeppelin, Van Halen, Iron Maiden eller dess like, er det like greit å understreke at det i all hovedsak er ny rock man møter på i spillet - med noen hederlige unntak i for eksempel Rolling Stones, Queens og Nirvana.

- Vi hadde lyst til å lage en «SingStar» med attitude, men har i denne omgangen fokusert mest på ung rock. Det betyr ikke at vi ikke kan komme til å lage en versjon med litt tyngre musikk - det hadde ikke overrasket meg, forteller Bozek med et smil.

Produsenten kan fortelle at det er blitt lettere å samle sammen sanger til «SingStar»-spillene nå som de har bevist at det er populært blant publikum.

- Vi kan tydelig se at «SingStar»-konseptet har vokst. Fortsatt er det artister som er skeptiske til å delta - Green Day har ennå ikke villet godkjenne at låtene deres brukes av oss. Men artister som Queen og Rolling Stones, som vi tidligere bare har kunnet drømme om, er nå med i «SingStar Rocks!», sier Bozek som selv opplevde et høydepunkt når hun fikk synge duett mot selveste Beyoncé i «SingStar».

ROCKEFOT: «SingStar Rocks!» kommer til Norge i april. Blur er blant annet med i samlingen med sangen «Song 2». Foto: Sony
ROCKEFOT: «SingStar Rocks!» kommer til Norge i april. Blur er blant annet med i samlingen med sangen «Song 2». Foto: Sony Vis mer

Ingen nye moduser

Det er ikke lagt til noen nye funksjoner i «SingStar Rocks!» i forhold til tidligere spill.

- Vi har fokusert på å få et godt utvalg sanger, det viser seg at spillerne er mer interessert i det enn i nye moduser, sier Bozek.

Hun kan også fortelle at det er på grunn av plassrestriksjoner på spilldiskene at det kun er 30 sanger med i spillet. Selv om hun ikke kan fortelle noe om hva vi kan vente oss av nye «SingStar»-spill til PlayStation 3 (der diskene vil ha bedre plass), er hun ikke avvisende til nye funksjoner og distribusjonsmetoder i fremtiden.

Turbo og Sabeltann

- Vurderte dere noen gang å ha med Turbonegro i det kommende «SingStar Rocks!», spør jeg håpefullt.

- Turbonegro? Hva er det, spør Bozek.

Heller ikke sjefdesigner Kevin Mason, som nå har entret rommet, har hørt om det norske rockebandet.

- Men vi har fått helt dilla på Kaptein Sabeltann, kan Mason fortelle - før han trekker frem «SingStar Norske Hits» og synger med på sjørøvervisa - til skrekkblandet begeistring fra tilskuerne ...

«SingStar Rocks!» slippes i slutten av april.

GAMMEL, NY? Nirvana er et bandene som er med i spillet, med låta Come As You Are. Som seniorprodusent Paulina Bozek sa: - Nirvana er gammel for for de yngste spillerne.