Vil ha senioropprør

Rolv Wesenlund kjemper videre mot det han mener er hjerteløs humor blant unge komikere. - Jeg håper dette er starten på et senioropprør mot en utidig tilpasning til et ungdommelig materiale, sier han.

...men kollegaene blir ikke med

Langt over streken?

I går ble Wesenlunds selvbiografi «Dett var dett!», som han har skrevet sammen med Øyvind Thorsen, lansert på en pressekonferanse. Et av Wesenlunds tema var at manglende innflytelse fra den eldre generasjonen fører til en historieløs ungdomsgenerasjon.

Jeppe var først

- Det er et faktum at 60 prosent av de over femti år har planer om å tilbringe alderdommen i Syden. Da blir det jo bare de unge igjen. Tendensen med førtidspensjonering fører også til at de eldre, som før korrigerte og rådga, forsvinner, sa Wesenlund.

De unge er historieløse når de tror at stand up er originalt og nytt, mener Wesenlund.

- Når stand up blir framstilt som noe nytt, er det klart at vi som har holdt på med dette så lenge, hopper i taket. Jeppe var den første standupkomikeren, sa Wesenlund, og fortsatte med å kritisere dagens satireform.

- Satiren har mistet sin frie og ubundne form og blitt så politisk korrekt, og det er jeg lei av.

- Fins talent

Han understreker likevel at det fins talent blant den yngre generasjonen humorister, uten at han vil fortelle hvem av de unge komikerne han reagerer så negativt på.

- Men det er ikke morsomt når man i et tv-program sier at Arve Opsahl har gått på en effektiv slankekur fordi han har amputert beinet, sier Wesenlund.

Den uttalelsen kom fra Kristopher Schau da han var gjest hos Thomas Giertsen i «Mandagsklubben» på TVNorge i februar i fjor.

KAMPKLAR: Rolv Wesenlund varsler et senioropprør mot de unge komikernes humor. Her sammen med medforfatter Øyvind Thorsen under gårsdagens pressekonferanse for boka «Dett var dett!».